Η Αστυνομία περικύκλωσε το ΑΠΘ! – Η άμεση κινητοποίηση πέτυχε την απόσυρση των δυνάμεων καταστολής

Οι δυνάμεις καταστολής περικύκλωσαν το ΑΠΘ και ήταν έτοιμες για μια νυχτερινή επέμβαση εκκένωσης της Πρυτανείας. Η άμεση κινητοποίηση και τα αντανακλαστικά του κόσμου του κινήματος, όμως, πέτυχαν την απόσυρση της Αστυνομίας και τη ματαίωση των σχεδίων τους.

Το πρωί ο Χρυσοχοΐδης ήταν στην πόλη της Θεσσαλονίκης και έκανε σύσκεψη με τον Καλαφάτη. Το ίδιο βράδυ κιόλας άρχισαν να φαίνονται οι καρποί αυτής της σύσκεψης!

Η Αστυνομία αξιοποίησε τους περιορισμούς και την απαγόρευση κυκλοφορίας και επιχείρησε την περικύκλωση και απομόνωση του ΑΠΘ, με φανερό στόχο να επέμβει στην Πρυτανεία, όπου συνεχίζεται η κατάληψη των φοιτητών. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, δυνάμεις των ΜΑΤ απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του ΑΠΘ απ’ την Εγνατία -όπου τοποθετήθηκε κλούβα- και σταδιακά όλες τις εισόδους στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, ενώ προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων που επιχειρούσαν να πλησιάσουν το σημείο!

Αμέσως κινητοποιήθηκαν πολιτικοί και μαζικοί φορείς της πόλης, καταδικάζοντας την γκανγκστερική νυχτερινή επιχείρηση κι επιχειρώντας να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Η ΠΟ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ ζητούσε με ανακοίνωσή της να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ΑΠΘ και να τερματιστεί ο αποκλεισμός του.

Η περικύκλωση του ΑΠΘ από μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων με στόχο την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας που πραγματοποιείται από Φοιτητικούς Συλλόγους είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στα πανεπιστήμια! Τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές και στις ανάγκες τους.

Οι φοιτητές έχουμε δίκαια αιτήματα: Να ανοίξουν τώρα οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας , να γίνουμε ξανά φοιτητές, να μην εφαρμοστεί ο άδικος νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

Η κυβέρνηση επενδύει στην καταστολή και στην τρομοκρατία για να φιμώσει το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα. Ήδη όμως οι φοιτητές έχουμε αποδείξει ότι η καταστολή όχι μόνο δεν μας τρομάζει, αλλά δυναμώνει τον αγώνα μας.

Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ΑΠΘ!

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ, που κατήγγειλε τη νυχτερινή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής.

Η άμεση κινητοποίηση και τα αντανακλαστικά του κόσμου του κινήματος πέτυχαν τελικά την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων και της κλούβας που απέκλειε την κεντρική είσοδο του ΑΠΘ στην Εγνατία. Όπως φαίνεται, η επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της Πρυτανείας αποφεύχθηκε -τουλάχιστον για σήμερα. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται απέναντι στην καταστολή, τους πολιτικούς της φορείς και το σύστημα που την χρησιμοποιεί ως όπλο ενάντια στους φοιτητές και τον εργαζόμενο λαό.

Σήμερα, ωστόσο, δικαιούνται όλοι αν μη τι άλλο να γιορτάσουν με πανηγυρικά συνθήματα αυτή τη μικρή νίκη…

Η κεντρική φωτό είναι από τον τοίχο του Αλέξανδρου Λιτσαρδάκη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: