Η αριστεία είναι γένους αρσενικού;

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός στο BBC, αλλά φαίνεται να τα βρήκε λίγο δύσκολα με τις συνεχείς ερωτήσεις της δημοσιογράφου για τη (μη) συμμετοχή γυναικών στο Υπουργικό συμβούλιο.

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο BBC, αλλά φαίνεται να τα βρήκε λίγο δύσκολα με τις συνεχείς ερωτήσεις της δημοσιογράφου για τη (μη) συμμετοχή γυναικών στο Υπουργικό συμβούλιο.

Η δημοσιογράφος άσκησε σκληρή κριτική για την επιλογή μόλις 5 γυναικών σε υπουργικές θέσεις από το σύνολο των 51 μελών του νέου «ευέλικτου» υπουργικού συμβουλίου.

Δείτε στο βίντεο:


«Δυστυχώς δεν είχαμε τόσες γυναίκες που να ενδιαφέρονται για την πολιτική», απάντησε ο πρωθυπουργός, για να τον διακόψει στη συνέχεια η δημοσιογράφος λέγοντάς του: «Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να πάω να βρω εγώ για εσάς 21 έμπειρες γυναίκες για να καλύψουν τις θέσεις», με τον πρωθυπουργό να επιμένει: «πολλές γυναίκες, υπάρχουν, αλλά ήταν περισσότερο διστακτικές από τους άντρες, για να αναλάβουν κάποια θέση».

«Σοβαρολογείτε; σε όλη τη χώρα με όλες αυτές τις υπέροχες Ελληνίδες;» τον διέκοψε ξανά η δημοσιογράφος, λέγοντάς του ότι θα μπορούσαν να επιλεγούν εξωκοινοβουλευτικές, όπως έγινε με πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Έτσι εκλαμβάνει ο πρωθυπουργός τη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, είναι θέμα διστακτικότητας ή υπάρχει έλλειμα «αρίστων» γυναικών στο κυβερνών κόμμα;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: