Το γραπτό μήνυμα του Κουτσούμπα στην πρεσβεία της Παλαιστίνης

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το γ.γ Δημήτρη Κουτσούμπα και τους Γιώργο Μαρίνο και Νίκο Αμπατιέλλο παραβρέθηκε σήμερα στην πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα, για να εκφράσει τη στήριξή στη νέα δοκιμασία του πολύπαθου λαού της.

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Διπλωματικής Αποστολής της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το γ.γ Δημήτρη Κουτσούμπα και τους Γιώργο Μαρίνο και Νίκο Αμπατιέλλο παραβρέθηκε σήμερα στην πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα, για να εκφράσει τη στήριξή στη νέα δοκιμασία του πολύπαθου αραβικού αυτού λαού. Αφού συναντήθηκαν με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και ο πρέσβης Μαρβάν Τουμπάσι, τα μέλη της αντιπροσωπείας κατέγραψαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στο βιβλίο επισκεπτών της πρεσβείας. Ο Δ. Κουτσούμπας μεταξύ άλλων σημείωσε:

Καταδικάζουμε με αποτροπιασμό τη σφαγή του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ, όπως και την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να μεταφέρει την πρεσβεία του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Μια απόφαση κατάφωρα παράνομη. Απαιτούμε την ύπαρξη ανεξάρτητου, κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση την επίσημη αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

 

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αμπατιέλος εξέφρασε την αλληλεγγύη της ΚΝΕ κι ενός μεγάλου κομματιού της ελληνικής νεολαίας στον αγώνα των Παλαιστινίων, προσθέτοντας

Να είστε σίγουροι ότι νιώθουμε την αδικία των επιθέσεων και της κατάστασης που ζει η νεολαία και ο λαός της Παλαιστίνης, σαν αδικία σε εμάς τους ίδιους.

Τέλος η δική μας Filio Magenta, στην οποία οφείλουμε και το φωτογραφικό υλικό, άφησε το δικό της μήνυμα, αναφέροντας ανάμεσα στα άλλα:

Η μόνη δύναμη και καθαρή θέση είναι η αλληλεγγύη των λαών όπου γης. Οι λαοί είχαν, έχουν και θα έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Μόνο σε αυτούς είναι η ελπίδα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: