Γραμματέα τι λες τώρα / Θα μιλάς μέχρι τις τέσσερις η ώρα… (ΒΙΝΤΕΟ)

Μην την περνάς τη Γευγελή – Ο ΓΓ αφιερώνει Μάλαμα-Θανάση για το χάλι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μην την περνάς τη Γευγελή – Ο ΓΓ αφιερώνει Μάλαμα-Θανάση για το χάλι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αν μη τι άλλο, η σημερινή ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή ήρθε να νοστιμίσει κάπως την ανιαρή διαδικασία και το θέατρο σκιών που παίζεται στη Βουλή στο πλαίσιο της πρότασης μομφής.

Κι αν η κορυφαία ατάκα για τον Παπαρατσένκο έδωσε ψωμί για νέα βιντεάκια στο Luben και ήρθε να τα επισκιάσει όλα, υπήρχαν και άλλα ιδιαίτερα σημεία, δείχνοντας πως μορφή και περιεχόμενο μπορούν κάλλιστα να συμβαδίζουν, για να στείλει μια και καλή στο καλάθι των αχρήστων το στερεότυπο για την “ξύλινη γλώσσα” των κομμουνιστών -που είναι ό,τι πιο ξύλινο υπάρχει-μην τα ξαναλέμε.

Εξίσου ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ο Δ. Κουτσούμπας καυτηρίασε την κωμικοτραγική κατάσταση με την ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ανείπωτη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες που την εμπιστεύτηκαν την περασμένη Δευτέρα με τον χιονιά και την “εταιρική ευθύνη” που αναζητείται.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις που έκαναν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας ως συνέχεια του άλλου, και για τον συρμό της ιδιωτικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δεν έφτασε ούτε καν στην Οινόη, θυμίζοντας συνειρμικά τον στίχο από το τραγούδι (Μες στην κοιλάδα των Τεμπών)

[Μια συνηθισμένη κακοκαιρία…]
Έπιασε το τρένο από το αυτί
Μην την περνάς τη Γευγελή!

Ο λογογράφος του ΓΓ είχε κέφια, κάνοντας άνοιγμα στο εναλλακτικό κοινό των Μάλαμα-Θανάση (Παπακωνσταντίνου) και αν υπήρχε κερκίδα μπορεί να έπεφτε και σύνθημα:

Γραμματέα τι λες τώρα
Θα μιλάς μέχρι τις τέσσερις η ώρα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: