Γλέντι στην Ικαρία; Βαφτίσια στην πανδημία; Δεν υπάρχει νόμος να τους αγγίζει…

Ο Άδωνις έγινε νονός εν μέσω καραντίνας. Το πάθος για την αριστεία, είναι δυνατότερο από την πανδημία…

Δεν είναι ακριβώς πολιτικό ζήτημα, είναι όμως από εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που προδίδουν μια ολόκληρη πολιτική νοοτροπία.

Ο Άδωνις διαφήμισε από το προφίλ του πόσο συγκινημένος είναι που έγινε νονός, εν μέσω πανδημίας, προσθέτοντας έναν ακόμα πιστό στο σώμα της εκκλησίας.

Η Δέσποινα Κουτσούμπα σχολίασε στο δικό της προφίλ το ζήτημα ισονομίας που προκύπτει, καθώς και τη διάταξη που απαγορεύει την τέλεση μυστηρίων στην Αττική, ως αποτρεπτικό μέσο για τη διασπορά του κορονοϊού.

Ο Άδωνις απάντησε πως η συγκεκριμένη οικογένεια ζήτησε και πήρε άδεια για ειδικούς λόγους, στην ουσία όμως επιβεβαίωσε το ζήτημα ισονομίας που υπάρχει, καθώς πολλές οικογένειες αιτούνται κάτι αντίστοιχο, ελάχιστες όμως καταφέρνουν να εξασφαλίσουν ειδική άδεια από την Πολιτική Προστασία.

Στο τέλος ο Άδωνις πέταξε την μπάλα στην κερκίδα και την κολυμβήθρα με τον Κουφοντίνα. Αυτός είναι εξάλλου γνωστός χρυσός κανόνας: όταν σε στριμώχνουν, ξεκίνα να πουλάς τρέλα, για να μην πιάσεις ποτέ την ουσία.

Το βασικό συμπέρασμα είναι πως ο κόσμος των αρίστων νιώθει πως είναι υπεράνω κάθε νόμου και περιορισμού -ακόμα και αυτών που θεσπίζει η ίδια η κυβέρνηση. Αυτοί είναι για να περιορίζουν τους κοινούς θνητούς, και όχι τους εκλεκτούς που είναι λίγο πιο ίσοι από εμάς της πλέμπας. Και δεν έχουν καν πρόβλημα να το διατυμπανίζουν ανοιχτά…

(Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: