Γιώργος Πέρρος: “Θα τρίζουν τα κόκαλα των ιδρυτών της ΓΣΕΕ…”

Χαρίζουμε στους εργατοπατέρες το λογότυπο και το έμβλημα της ΓΣΕΕ. Όχι όμως και τα 100 χρόνια. Αυτά ανήκουν σε αυτούς που έκαναν εξορία, μπήκαν στη φυλακή για τη δράση τους, στήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα, ακόμα και Γραμματείς της ΓΣΕΕ…

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση δεκάδων εργατών, συνδικαλιστών και σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Πατησίων, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στους εργατοπατέρες και τη γραφειοκρατική της ηγεσία να αφήσει το τέχνασμα της “απευθείας συνεννόησης με το Υπουργείο” και να πάρει απόφαση για πανελλαδική απεργία στις 14 Νοέμβρη, καλύπτοντας έτσι κι όσους εργαζόμενους θέλουν να απεργήσουν εκείνη τη μέρα, σε όλους τους κλάδους.

Πρόκειται για μια απεργιακή κινητοποίηση στην οποία καλούν ήδη 18 Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα (ανάμεσά τους το ΕΚ Αθηνών και το ΕΚ Πειραιά), 12 Ομοσπονδίες και 212 σωματεία στον Ιδιωτικό και το Δημόσιο Τομέα (ενώ προστίθενται καθημερινά και άλλα), με αιτήματα αιχμής τις συλλογικές συμβάσεις και τις αυξήσεις στους μισθούς.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης δόθηκε συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ από το Γιώργο Πέρρο, εκ μέρους της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Στο πόρταλ του 902 μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο με όσα είπε στους δημοσιογράφους, από τα οποία ξεχωρίζουμε τα εξής:

-την αιχμή για τους εργατοπατέρες που κράτησαν πιο κυβερνητική στάση και από τους κυβερνητικούς, υπονομεύοντας κάθε αγωνιστική διεργασία για την οργάνωση της απεργίας.

-την κατηγορία πως ασχολούνται μόνο με την οργάνωση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που διοργανώνεται στην Καλαμάτα, μακριά από την εργατική τάξη και τα προβλήματά της, σε ένα τουριστικό θέρετρο. Βλέπετε μετά τον ιατρικό τουρισμό, έχουμε και τον εργατοπατερίστικο τουρισμό

-τα παραδείγματα ξεπουλημένων εργατοπατέρων που κάθε άλλο παρά εργάτες είναι, όπως ο πρόεδρος στο χρηματοπιστωτικό που είναι Αντιπρόεδρος Τράπεζας και ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ, που είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμης Εταιρίας…

-την αναφορά στον “πόνο που τους έπιασε” για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ -ενώ δεν κάνουν καν για ιστορικούς λόγους το Συνέδριο στον Πειραιά, όπου ιδρύθυκε πριν από έναν αιώνα η Γενική Συνομοσπονδία.

Σας χαρίζουμε το λογότυπο και το έμβλημα της ΓΣΕΕ. Όχι όμως και τα 100 χρόνια. Αυτά ανήκουν σε αυτούς που έκαναν εξορία, μπήκαν στη φυλακή για τη δράση τους, στήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα, ακόμα και Γραμματείς της ΓΣΕΕ…

Και τη χαρακτηριστική ατάκα πως “θα τρίζουν τα κόκαλα των ιδρυτών της ΓΣΕΕ…”

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου ζήτησε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να ζητήσουν από τους αρχισυντάκτες τους να μη θάψουν κι αυτήν την κινητοποίηση, λέγοντας πως σε κάθε περίπτωση κανείς δεν μπορεί να θάψει το ΠΑΜΕ και τις ζωντανές δυνάμεις του εργατικού κινήματος που αγωνίζονται.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου, η κινητοποίηση συνεχίστηκε και οι εργάτες παρέμειναν έξω από το κτίριο και τα γραφεία της ΓΣΕΕ, φωνάζοντας συνθήματα όπως “στων εργατών τις πλάτες χτίζετε καριέρες, έξω τώρα οι εργατοπατέρες…”, με παλμό και τραγούδι.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: