Γιάννης Πρωτούλης – “Οι οργανωτές διαδηλώσεων θα σέρνονται στα δικαστήρια για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες” (VIDEO)

Ο Γιάννης Πρωτούλης επισήμανε πως ήδη ιδιωτικές ασφαλιστικές ενημερώνουν τους ασφαλιστές τους για το επίμαχο άρθρο περί αστικής ευθύνης των οργανωτών μιας διαδήλωσης, ώστε να καταστούν υπόλογοι άνθρωποι παντελώς άσχετοι με τυχόν επεισόδια που έτυχε να γίνουν τη μέρα μιας συγκέντρωσης.

Τις επικίνδυνες απολήξεις του νέου νόμου για τις διαδηλώσεις ανέδειξε ο Γιάννης Πρωτούλης κατά την παρέμβασή του σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μέγκα. Με τον τρόπο αυτό απάντησε και στην παραφιλολογία που καλλιεργούν κυβέρνηση, ιδιαίτερα δια στόματος του υπουργού Προ.πο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και συστημικά ΜΜΕ, ότι τάχα τα αυταρχικά περιοριστικά μέτρα αφορούν συγκεντρώσεις “20-30” ατόμων, και δεν στρέφονται “Ενάντια στο ΠΑΜΕ και τις μεγάλες διαδηλώσεις”.

Ο Γιάννης Πρωτούλης τόνισε ότι τα περί λίγων ατόμων είναι προσχηματικά, ενώ στην πραγματικότητα ακριβώς αυτές οι μεγάλες εργατικές διαδηλώσεις είναι αυτές που βρίσκονται στο στόχαστρο του νομοσχεδίου, αναδεικνύοντας κάποια από τα πιο επικίνδυνα άρθρα του, ειδικότερα το άρθρο 13 περί αστικής ευθύνης, όπου οποιοσδήποτε υπέστη βλάβη στα πλαίσια συγκέντρωσης, πχ. μέσω σπασίματος καταστήματος ή πολυκαταστήματος, δικαιούται να κάνει μήνυση στο διοργανωτή. Αν δεν το κάνει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, είναι πιθανό να το κάνει η ιδιωτική ασφαλιστική όπου έχει ασφαλίσει το κατάστημά του. Mε αυτό τον τρόπο, θα μηνύεται ο οργανωτής, ακόμα και αν τα σπασίματα δεν έχουν σχέση ούτε καν με το χώρο ή το χρόνο της διαδήλωσης, αλλά απλά συνέβησαν την ίδια μέρα με αυτή, κι όπως υπογράμμισε το μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ “Ο οργανωτής θα σέρνεται στα δικαστήρια για χρόνια, με πολιτικές, με οικονομικές διώξεις, για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας”. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι, όπως κατήγγειλε το ΚΚΕ από χθες στη βουλή, ήδη ασφαλιστικές ενημερώνουν τους ασφαλιστές τους για την ύπαρξη αυτού του άρθρου για να ξεκινήσουν “να τυλίγονται άνθρωποι σε μια κόλλα χαρτί, ιδιαίτερα οι πρωτοπόροι οργανωτές των εργατικών συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητικών κινητοποιήσεων για χρόνια, δηλαδή πρόκειται για εν δυνάμει απαγόρευση όλων των διαδηλώσεων.”

Ενάντια στις επίμονες προσπάθειες του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη να διακόψει για να κάνει το άσπρο μαύρο, ο Πρωτούλης έφερε το παράδειγμα μιας απεργίας ενάντια σε μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, όπου οι γνωστοί – άγνωστοι, που είναι “πασίγνωστοι” στην αστυνομία όπως τόνισε, αλλά δεν τους πιάνουν γιατί επιτελούν το ρόλο τους, θα κάνουν επεισόδια, αλλά οι πρόεδροι των συνδικάτων κι οι συνδικαλιστές για χρόνια ολόκληρα.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: