Γιάννης Πρωτούλης – “Ο Ηλίας Σαλπέας δε θα βρει ούτε την ψήφο της μαμάς του”

Πληρωμένη απάντηση έδωσε ο Γιάννης Πρωτούλης σε προβοκατόρικες ερωτήσεις της συριζοφρουρού Αναστασίας Γιάμαλη περί καθόδου του Ηλία Σαλπέα με το συνδυασμό του Μώραλη στον Πειραιά, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων τα τετ-α-τετ Δούρου – Μαρινάκη σε ψαροταβέρνες του Πειραιά το 2014.

Στο Kontra Channel μίλησε χθες ο Γιάννης Πρωτούλης, έχοντας απέναντί του την κυβερνητική μουτζαχεντίν Αναστασία Γιάμαλη, που με κατευθυνόμενες ερωτήσεις και διακοπές επιδόθηκε σε μια επιχείρηση προπαγάνδας που σε έκανε να αναρωτιέσαι αν ο υποψήφιος της ΛΑΣΥ είχε απέναντί του δημοσιογράφο ή υποψήφια του Σύριζα.

Με το καλησπέρα σας, η Γιάμαλη προσπάθησε κατευθείαν να ξεπλύνει τη Δούρου για την καταστροφή στο Μάτι, ρωτώντας, “αθώα” τάχα αν γίνεται να ευθύνεται για όλα η κυρία Δούρου. Ο Πρωτούλης απάντησε σκωπτικά ότι “για το προπατορικό αμάρτημα” δεν ευθύνεται, αλλά πως έχει την κύρια πολιτική ευθύνη για τις καταστροφές από φωτιές και πλημμύρες, καθώς όχι μόνο συνέχισε την πολιτική υποχρηματοδότησης των προηγούμενων κυβερνήσεων, διασφαλίζοντας όμως πακτωλούς χρημάτων για καπιταλιστές, όπως οι ιδιοκτήτες ΠΑΕ, αλλά ακολούθησε και μια καθησυχαστική στάση όταν το ΚΚΕ έγκαιρα πριν τις τραγωδίες προειδοποιούσε για την ανεπάρκεια των αντιπυρικών και αντιπλημμυρικών μέτρων. Σε μια τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια πετάγματος της μπάλας στην εξέδρα, η Γιάμαλη “αναρωτήθηκε” αν το ΚΚΕ πιστεύει πως υπάρχει κλιματική αλλαγή και πιο ακραία καιρικά φαινόμενα, με τον Πρωτούλη ν’ απαντά πως “μιλάμε για ακραία φαινόμενα στην αντιλαϊκή πολιτική” και πως ίσα – ίσα η κλιματική αλλαγή θα ήταν ένας λόγος παραπάνω για πιο εντατικά μέτρα.

Βλέποντας πως δεν την παίρνει η συγκεκριμένη συζήτηση, η Γιάμαλη άλλαξε θέμα, προσπαθώντας να πείσει τους θεατές για το πόσο σημαντική είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, με τον Πρωτούλη να τη χαρακτηρίζει “ψίχουλα, πολύ λιγότερα απ’ όσα δικαιούνταν οι εργαζόμενοι” και να υπενθυμίζει πως η πολιτική που ο κόσμος ήθελε να στείλει σπίτι της το 2015 ξαναγύρισε με τα ίδια επιχειρήματα και συχνά ακόμα και με τα ίδια πρόσωπα.

Τέλος, μετά το κλασικό “γιατί δεν ανεβαίνει το ΚΚΕ στις δημοσκοπήσεις” και την προσπάθεια να πάει η κουβέντα στο Μηλιό, η παρουσιάστρια αναπαρήγαγε την προβοκατσιούλα με αφορμή την προσχώρηση του Ηλία Σαλπέα στα ψηφοδέλτια του Μώραλη. “Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που δε θα βρουν κυριολεκτικά την ψήφο ούτε της μητέρας τους”, υπογραμμίζοντας πως όλη η οικογένεια στηρίζει ή είναι υποψήφιοι με το ΚΚΕ στον Πειραιά. Πρόσθεσε με νόημα πως “συμβαίνουν πολλά μυστήρια πράγματα στο λιμάνι, όπως οι συναντήσεις της Δούρου με το Μαρινάκη σε ψαροταβέρνα του Πειραιά το 2014. Η Γιάμαλη έσπευσε αμέσως να αρνηθεί για λογαριασμό της Δούρου τον πολιτικό χαρακτήρα της συνάντησης, αποδεικνύοντας πως δεν έφτασε τυχαία από συριζοτρόλ σε κεντρική παρουσιάστρια εκπομπών της κυβερνητικής ΕΡΤ και του φιλοκυβερνητικού δελτίου ειδήσεων του Κontra. Ο Πρωτούλης πάντως δεν άφησε ανοιχτό κανένα ενδεχόμενο παρερμηνειών, τονίζοντας πως η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταψηφίσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της διοίκησης Μώραλη και πρόβαλε όσο καμία παράταξη αντίσταση στις πολιτικές του. Έκλεισε λέγοντας πως υπάρχει ένα διακριτό ρεύμα στήριξης του ΚΚΕ από ανθρώπους “με διαδρομή στο κίνημα κι όχι γυρολόγους της πολιτικής ζωής”.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: