Για 40 χρόνια η μαρίνα του Αλίμου στον όμιλο ΑΚΤΩΡ! – Ναι αλλά η διαφήμιση στο Ριζοσπάστη…

Η κυβέρνηση δίνει κοψοχρονιά στον Μπόμπολα για 40 χρόνια τη μαρίνα του Αλίμου, που είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων, και τη χερσαία ζώνη στα πέριξ για εμπορική χρήση και εκμετάλλευση.

Όποιος είχε παρακολουθήσει την μπάλα που έπαιζαν τα επικοινωνιακά επιτελεία τον τελευταίο καιρό, μπορεί να ήταν υποψιασμένοι για την εξέλιξη.

Η μαρίνα του Αλίμου παραχωρείται για τα επόμενα 40 χρόνια στην εταιρία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις” (άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη της παραχώρησης). Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην “αξιοποίηση” -όπως βαφτίζουν στη γλώσσα τους το ξεπούλημα- της μεγαλύτερης μαρίνας των Βαλκανίων, μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας, έναντι τιμήματος που φτάνει τα 57,5 εκατομμύρια ευρώ.

Κοψοχρονιά δηλαδή, ούτε 1,5 εκ. το χρόνο, για το μονοπώλιο που παίρνει πακέτο προς χρήση κι εκμετάλλευση ένα χώρο με χίλιες και πλέον θέσεις ελλιμενισμού, καθώς και το δικαίωμα “αξιοποίησης” της γειτονικής χερσαίας ζώνης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επόμενο στη σειρά είναι το φιλέτο του Ελληνικού, για να δει κι αυτό τα “καλά κι ωφέλιμα” της ανάπτυξης…

Η παραπάνω είδηση έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα, λίγο μετά τα προκλητικά δωράκια στους εφοπλιστές και τη νέα ρύθμιση για την… εθελοντική εισφορά τους (αντί να πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους), που φτάνει τελικά τα 40 εκ. ευρώ -κάτω κι από το ελάχιστο όριο που είχε ανακοινώσει ο Τσίπρας, και χαμηλότερα ακόμα κι από το ποσό που είχε ορίσει η κυβέρνηση Σαμαρά…

Απομένει να δούμε, πέρα από τα “αντικειμενικά ρεπορτάζ” των ΜΜΕ που πανηγυρίζουν για την “ανάπτυξη που έρχεται”, αν αυτή η είδιηση θα απασχολήσει και το “εναλλακτικό διαδίκτυο”, που έδειξε τις αυξημένες ευαισθησίες του για μια πληρωμένη καταχώριση της “Άκτωρ” σε ένα πρόσφατο φύλλο του Ριζοσπάστη, που απέκτησε μάλιστα και… διεθνείς διαστάσεις.

Τα αγαπημένα Συριζοτρόλ και ο στρατός των “δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ αλλά” φρόντισαν να σηκώσουν ντόρο γύρω από το θέμα (αναπαράγοντας πιστά τον Μπογδάνο που σήκωσε πρώτος το θέμα), λέγοντας πως είναι ζήτημα αρχής για ένα ΚΚ, για να μην επηρεάζεται η πολιτική του από τις επιχειρήσεις που το χρηματοδοτούν. Ξεχνούσαν βολικά βέβαια μια σειρά δράσεις των κομμουνιστών για αυξήσεις κι ενάντια στην παραβίαση δικαιωμάτων των εργαζομένων -παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πιο πρόσφατες συγκεντρωμένες.

Περιμένουμε με αγωνία να αναδείξουν με τον ίδιο ζήλο το ζήτημα με το ξεπούλημα της Μαρίνας του Αλίμου από το ΤΑΙΠΕΔ -γιατί τα μνημόνια “έφυγαν”, αλλά οι συνέπειές τους μένουν για τα καλά. Περιμένουμε φλογερά τουί που να εξηγούν γιατί είναι ασυμβίβαστα όλα αυτά με μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται αριστερή-προοδευτική. Περιμένουμε μια υποψία κριτικής διαφοροποίησης, έστω και αν το κάνουν βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι το ξεπούλημα με μια πληρωμένη καταχώριση σε εφημερίδα.

Είμαστε σίγουροι πως δε θα μας απογοητεύσουν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: