Gate 9 – Ομόνοια: Η επανάσταση έμεινε ανολοκλήρωτη. Συνεχίζουμε…

Μια επανάσταση των εργατών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με πρωτοπόρους τους προλετάριους και σύμμαχο τους τη αγροτιά. Με οδηγό το επαναστατικό κόμμα των μπολσεβίκων, με επικεφαλής τον Λένιν.

Οι οπαδοί της Ομόνοιας (Gate 9) με ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν την επέτειο των 100 χρόνων από την Οχτωβριανή Επανάσταση τονίζοντας: “Συνεχίζουμε να παλεύουμε στις συνθήκες της σημερινής βαρβαρότητας, για μια άλλη κοινωνία, για ένα άλλο κόσμο. Γιατί είμαστε ρεαλιστές και ζητάμε το αδύνατο, που είναι όμως αναγκαίο και εφικτό. Θα αγωνιζόμαστε πάντα μέχρι την νίκη. Γιατί το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός”.

Πριν από μερικές μέρες, σε αγώνα της ομάδας τους, με την ίδια αφορμή είχαν σηκώσει στην εξέδρα το πανό που φαίνεται στην φωτογραφία.

Gate 9 - Ομόνοια: Η επανάσταση έμεινε ανολοκλήρωτη. Συνεχίζουμε...

Gate 9 – Ομόνοια: Η επανάσταση έμεινε ανολοκλήρωτη. Συνεχίζουμε…

Η ανακοίνωση της Gate 9 έχει ως εξής:

“100 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία. Ένα κοσμοϊστορικό γεγονός που σημάδεψε τον 20ό αιώνα και τη μετέπειτα πορεία της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα. Μια επανάσταση των εργατών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με πρωτοπόρους τους προλετάριους και σύμμαχο τους τη αγροτιά. Με οδηγό το επαναστατικό κόμμα των μπολσεβίκων, με επικεφαλής τον Λένιν.

Ήταν η πρώτη επανάσταση στην παγκόσμια ιστορία που ανέτρεψε τον καπιταλισμό και είχε σοσιαλιστικό προσανατολισμό, για την εγκαθίδρυση της εργατικής εξουσίας και μια εντελώς διαφορετική κοινωνία, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, με στόχο τον κομμουνισμό.

Γράφτηκαν πάρα πολλά γι αυτήν την επανάσταση και την ιστορική της πορεία, για το κόμμα των μπολσεβίκων, την ηγεσία του, την σοβιετική εξουσία και την κατάσταση στην κοινωνία. Πάρα πολλά ήταν ψέματα και συκοφαντίες από υποστηρικτές του σάπιου καπιταλισμού.

Ιδιαίτερα μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανατροπή του σοσιαλισμού, αλλά και σήμερα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια βαθιά καπιταλιστική κρίση, βλέπουμε να προωθείται μια τεράστια και χυδαία αντικομμουνιστική προπαγάνδα με αποκορύφωμα την θεωρία των “δύο “άκρων”, η επιχείρηση εξίσωσης κομμουνισμού – φασισμού, ιδιαίτερα από την ΕΕ και τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία στην Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ακριβώς γιατί ήταν μια επανάσταση που απέδειξε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος και ότι ο λαός, η εργατική τάξη, μπορεί να οικοδομήσει μια κοινωνία χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση. Που έκανε βήματα για μια πραγματική, εργατική δημοκρατία και όχι την κάλπικη που έχουμε σήμερα που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Που πάλεψε για τον εργατικό και κοινωνικό έλεγχο στην παραγωγή και την οικονομία. Για την ισότητα των γυναικών, για μια ελεύθερη παιδεία και πολιτισμό, για ένα άλλο αθλητισμό, για την λαϊκή κοινωνική δικαιοσύνη.

Σίγουρα μέσα σε όλη αυτή την μεγάλη ιστορική διαδρομή με τα πάρα πολλά εμπόδια και προβλήματα, τις αντιφάσεις και τους πειραματισμούς, έγιναν και πολλά σφάλματα, πισωγυρίσματα που οδήγησαν σε μια τραγική κατάληξη και έπληξαν τα επαναστατικά οράματα. Φαινόμενα καταπίεσης και ανελευθερίας, στυγνή γραφειοκρατία. Η επανάσταση ουσιαστικά έμεινε ανολοκλήρωτη, ανακόπηκε και δεν μπόρεσε να κάνει το άλμα για την πλήρη ανατροπή της εκμετάλλευσης.

Οι ήττες του επαναστατικού κινήματος προσωρινά, δεν κλονίζουν όμως την πίστη μας στα πανανθρώπινα ιδανικά και την αντικαπιταλιστική προοπτική. Συνεχίζουμε να παλεύουμε στις συνθήκες της σημερινής βαρβαρότητας, για μια άλλη κοινωνία, για ένα άλλο κόσμο. Γιατί είμαστε ρεαλιστές και ζητάμε το αδύνατο, που είναι όμως αναγκαίο και εφικτό. Θα αγωνιζόμαστε πάντα μέχρι την νίκη. Γιατί το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός…”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: