Γ. Μπαντής: Με Ρίτσο και Ρεχάγκελ ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό (φωτο)

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Βασίλη Τσιάρτα  που υποστηρίζει πως «την ελληνική σημαία πρέπει να την κρατάνε Έλληνες. Αδιαπραγμάτευτο».

Με στίχους του Γ. Ρίτσου και μια φωτογραφία του Ότο Ρεχάγκελ να πανηγυρίζει την κατάκτηση του «Euro 2004», ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου Γιώργος Μπαντής στέλνει από το τουίτερ μήνυμα ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Βασίλη Τσιάρτα  που υποστηρίζει πως «την ελληνική σημαία πρέπει να την κρατάνε Έλληνες. Αδιαπραγμάτευτο», αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε όταν ο διευθυντής του 6ου Δημ. Σχολείου Δάφνης δεν επέτρεψε στον 11χρονο μαθητή Αμίρ (με καταγωγή απ’ το Αφγανιστάν) να κρατήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη, παρακάμπτοντας το αποτέλεσμα της κλήρωσης που είχε προηγηθεί.

Ο Γιώργος Μπαντής στο μήνυμά του ανεβάζει τη φωτογραφία του «ξένου» Ρεχάγκελ, προπονητή της εθνικής Ελλάδας που κατάχτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το 2004 (και μέλος της οποίας ήταν ο Βασίλης Τσιάρτας…)  και τους παρακάτω στίχους του Γιάννη Ρίτσου:

«Τι θέλουν στον τόπο μας οι ξένοι;
Εμείς κανέναν δεν μισούμε. Αφήστε μας
ν’ αγαπάμε τον κόσμο, να σας αγαπάμε.
Εμείς, άλλον εχθρό δεν έχουμε
παρά μονάχα κείνον που δεν σέβεται τον
Άνθρωπο»

Δείτε το τουίτ του Γ. Μπαντή:

Γ. Μπαντής: Με Ρίτσο και Ρεχάγκελ ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό (φωτο)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η Γιώργος λέει:

    Κοιτάζοντας τον “ένα” και τον “άλλο” βλέπω …μια διαφορά!!!
    Διαβάζοντας τον ένα και τον άλλο, τότε αναρωτιέμαι!!!
    Άραγε είναι και οι δύο άνθρωποι???

    Πόσο ωραία ξεχωρίζει αυτόν που είναι άνθρωπος, ο μεγάλος ποιητής Τάσος Λειβαδίτης

    «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο. Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλη σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές. Το πρόσωπό σου θα ματώσει απ’ τις σφαίρες, μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω. Κάθε κραυγή σου θα ‘ναι μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλων. Κάθε χειρονομία σου θα ‘ναι για να γκρεμίζει την αδικία. Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποχωρήσεις, ούτε στιγμή να ξεχαστείς. Είναι σκληρές οι μέρες που ζούμε. Μια στιγμή αν ξεχαστείς, αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται στη δίνη του πολέμου, έτσι και σταματήσεις για μια στιγμή να ονειρευτείς, εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα θα γίνουν στάχτη απ’ τις φωτιές. Δεν έχεις καιρό, δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου, αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος. Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, μπορεί να χρειαστεί και να πεθάνεις για να ζήσουν οι άλλοι. Θα πρέπει να μπορείς να θυσιάζεσαι ένα οποιοδήποτε πρωινό. Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, θα πρέπει να μπορείς να στέκεσαι μπρος στα ντουφέκια»!

    ΥΓ: Σίγουρα ο “ένας” δεν είναι άνθρωπος και ούτε θέλει να γίνει!!!

Κάντε ένα σχόλιο: