Φωτιά σε ξενοδοχείο που θα φιλοξενούσε πρόσφυγες στην Άρνισσα Πέλλας

Ο φασισμός της διπλανής πόρτας επανέρχεται δριμύτερος με πρόβες πογκρόμ

Ναι αλλά για τη Μαρφίν δε λέτε τίποτα…

Ενώ αυτή η καραμέλα κλείνει δέκα χρόνια και η κυβέρνηση της ΝΔ την επαναφέρει στην επικαιρότητα, στην Πέλλα ο “εθνικός κορμός” βγήκε παγανιά, πρωταγωνιστώντας σε επεισόδια με οδοφράγματα για να εμποδίσει το πούλμαν με τους πρόσφυγες και τις οικογένειες που θα έβρισκαν στέγη σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Άρνισσα Πέλλας. Είχαν μάλιστα ενισχύσεις από γειτονικές περιοχές της Δυτ. Μακεδονίας και ομοϊδεάτες τους, που ήρθαν για… αλληλεγγύη στον ρατσισμό.

Όπως αναφέρει το Omniatv, τις προηγούμενες μέρες είχε προηγηθεί ένα μπαράζ ψεκασμένων αναρτήσεων από επίσημους και ανεπίσημους διαύλους για “λαθρομετανάστες που φέρνουν τον ιό” και τα περιοριστικά μέτρα που κλείνουν μέσα τους ντόπιους για να μην αντιδράσουν. Σε αυτές πρωταγωνίστησε και ο δήμαρχος Πέλλας με εμπρηστικές αναρτήσεις, δίνοντας το άτυπο κάλεσμα για όσα ακολούθησαν.

Ενώ οι πρόσφυγες έκαναν δύο συνεχόμενες διανυκτερεύσεις στο πούλμαν, οι “γνωστοί άγνωστοι” ρατσιστές ολοκλήρωσαν ανενόχλητοι το έργο τους τη Δευτέρα, έβαλαν φωτιά σε δωμάτια του ξενοδοχείου, καθώς και σε έπιπλα που έβγαλαν έξω από το κτίριο.

Τι έκανε για όλα αυτά η αστυνομία; Άφησε ανενόχλητους σεσημασμένους ακροδεξιούς και φασίστες, προσήγαγε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας (Ν. Παπαγιαννίδη) και τον άφησε ελεύθερο λίγες ώρες αργότερα. Η Ελληνική Αστυνομία πιστή στο καθήκον της, πάντα δίπλα στο πλευρό του πολίτη φασίστα.

Μα πώς κάνετε έτσι για ένα τόσο δα πογκρόμ;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: