Φοιτητές κι εργατιά μια γροθιά ενάντια σε πολυνομοσχέδιο, ιμπεριαλισμό και κατάργηση ασύλου – Μεγάλη συγκέντρωση ΠΑΜΕ -Φοιτητικών συλλόγων (ΦΩΤΟ)

«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας – Οργάνωση κι αγώνας η απάντησή μας» έγραψαν με μπογιά στον τοίχο έξω από το Υπουργείο Εργασίας οι διαδηλωτές

Νέα, δυναμική απάντηση έδωσαν στο πολυνομοσχέδιο σαρώματος των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων χιλιάδες εργάτες στο κέντρο της Αθήνας, που ενώθηκαν με φοιτητές που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους, διεκδικώντας παράλληλα τα δικά τους αιτήματα. Κυριάρχησαν συνθήματα όπως,«Κάτω τα χέρια από την απεργία – Δε θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία», «Σωματεία ταξικά στα χέρια εργατών – Όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών» Το ΠΑΜΕ είχε συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα, συνέντευξη στα Προπύλαια είχαν κουρδικές οργανώσεις, οι οποίες νωρίτερα είχαν πορευθεί προς την τουρκική πρεσβεία. Σαφές ήταν το αντιϊμπεριαλιστικό στίγμα  και στην ομιλία του Βάλσαμου Συρίγου, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, που αναφέρθηκε στην τουρκική εισοβολή στη Βόρεια Συρία. Λίγα λεπτά πριν, ακουγόταν από τα μεγάφωνα και κολλούσε γάντι με την περίσταση, το τραγούδι που έλεγε “ίδια είν’τα αφεντικά, ίδια κλέβουν τον εργάτη”. Μαζική ήταν η παρουσία φοιτητών, που είχαν δικό τους πανώ, και προχώρησαν σήμερα σε καταλήψεις στις σχολές τους και διαμαρτύρονται για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την εξίσωση πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων με πανεπιστημιακούς τίτλους, την “αξιολόγηση” των ιδρυμάτων και τις απειλές για διαγραφές φοιτητών.

Αμέσως μετά την Κλαυθμώνος, που ήταν το σημείο της συγκέντρωσης, οι φοιτητές πήγαν λίγα μέτρα πιο δίπλα στο υπουργείο εργασίας, όπου έγραψαν συνθήματα στην είσοδό του, με το βανάκι του ΠΑΜΕ να στρέφει το μέτωπό του προς το κτήριο, για να φωτίσει το έργο όσων έγραφαν το σύνθημα.

Η πορεία κατευθύνθηκε προς τη βουλή, περνώντας μπροστά και από τα γραφεία του ΣΕΒ, με τις ταξικές δυνάμεις να παραμένουν σε αγωνιστική εγρήγορση, ετοιμάζοντας συλλαλητήριο τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη βουλή.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: