Filele kynismos is a state of mind – Δεν υπάρχει ανεργία, εσύ δεν έχεις καλό βιογραφικό

Αν σε ενδιαφέρει να αλλάξεις τον κόσμο κι αυτή την κοροϊδία, υπάρχει κι άλλη λύση. Να δώσεις βιογραφικό στο κόμμα – σωστά και προσεκτικά δομημένο, όχι για να κάνεις καριέρα, εξαργυρώνοντας τα ένσημά σου όταν φύγεις απ’ αυτό, αλλά για να παλέψεις για έναν άλλο κόσμο

Η ανεργία είναι μια κατάσταση που υπάρχει περισσότερο στο μυαλό μας. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν άνεργοι, παρά μόνο άεργοι χαραμοφάηδες που δε θέλουν να δουλέψουν, δεν ψάχνουν καλά στο internet και δεν έχουν δομήσει σωστά το βιογραφικό τους. Κι όσοι εγγράφονται στα μητρώα του ΟΑΕΔ μπορεί να είναι απλώς ηθοποιοί, σαν τους Ιταλούς και τα κρούσματα του Covid – 19.

Mόνο που αυτά δεν τα λένε για πλάκα. Τα λεν σοβαρά μέσα στα μούτρα μας, χωρίς ντροπή, γιατί ο κυνισμός κι η μισανθρωπιά θεωρούνται προσόντα για το – σωστά δομημένο – βιογραφικό ενός φιλελέ σαν τον Κυρανάκη.

Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να συμπληρώνετε το βιογραφικό σας σωστά, για να αποπνέει σιγουριά κι αυτοπεποίθηση, όταν αναζητάτε εργασία και στέλνετε αιτήσεις;

Ξέρετε πόσα προγράμματα υπάρχουν εκεί έξω, πόσες θέσεις εργασίας μένουν κενές στην αγορά, γιατί δεν τις έψαξε ποτέ κανείς ή γιατί δεν απευθύνθηκε σε εταιρείες – παράσιτα, που σου παίρνουν λεφτά, για να σου υποδείξουν τι χρώματα και τι κουτάκια και ποια γραμματοσειρά να βάλεις στο βιογραφικό σου; Η απάντηση είναι ένα ολοστρόγγυλο μηδέν. Αλλά τα μηδενικά σαν τον Κυρανάκη μπορούν να φτάσουν ψηλά και να σου πουλάνε μούρη με επιθετικό υφάκι.

Εδώ θεωρούν ατομική ευθύνη την υγεία που είναι δημόσιο αγαθό. Γιατί να τους ξεφύγει δηλαδή η ανεργία;

Αν δεν είσαι άριστος και πετυχημένος σαν τον Κυρανάκη, είναι γιατί δε δόμησες το βιογραφικό σου ως Δαπίτης, με τις κατάλληλες υψηλές γνωριμίες, ή δεν έψαξες καλά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη θέση συμβούλου του πρωθυπουργού.

Κι αν σε ενδιαφέρει να αλλάξεις τον κόσμο κι αυτή την κοροϊδία, υπάρχει κι άλλη λύση. Να δώσεις βιογραφικό στο κόμμα – σωστά και προσεκτικά δομημένο, όχι για να κάνεις καριέρα, εξαργυρώνοντας τα ένσημά σου όταν φύγεις απ’ αυτό, αλλά για να παλέψεις για έναν άλλο κόσμο. Χωρίς ανεργία – στην ΕΣΣΔ ο τελευταίος άνεργος είχε καταγραφεί το 1930 – και προπαντός χωρίς Κυρανάκηδες.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: