Φασιστικού τύπου επίθεση και πυρπόληση δομής προσφύγων στη Συκαμνιά Λέσβου

Ο δήμαρχος Δυτ. Λέσβου κάλεσε τους κατοίκους να κάνουν ό,τι μπορούν για να μην επιτρέψουν να ανοίξει ξανά η δομή. Η κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου και κάποιες ενδείξεις παραπέμπουν σε πρακτικές πογκρόμ.

Πριν από λίγη ώρα, “γνωστοί άγνωστοι” έβαλαν φωτιά στην κλειστή δομή προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες Stage 2 στη Συκαμνιά Λέσβου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα “Στο Νησί“, η δομή λειτουργούσε με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, έκλεισε όμως πριν από ένα μήνα με απόφαση της δημοτικής αρχής της Δυτικής Λέσβου, παρά τη διαφορετική εισήγηση-απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Συκαμνιάς.

Η συγκεκριμένη δομή δε φιλοξενούσε πλέον μετανάστες-πρόσφυγες, υπήρχαν όμως σκέψεις για πιθανή προσωρινή αξιοποίησή της ως κατάλυμα για όσους πρόσφυγες έφτασαν στο νησί τις τελευταίες ώρες. Κάτοικοι της περιοχής αντιτίθενται σε αυτό το ενδεχόμενο και είναι συγκεντρωμένοι στο χώρο για να το αποτρέψουν, ουσιαστικά μετά από έμμεσο κάλεσμα του δημάρχου Τ. Βέρρου που τους ζήτησε “να κάνουν ό,τι μπορούν” για να μην ανοίξει ξανά η δομή.

Η παραπάνω είδηση έρχεται να προστεθεί σε άλλα αντίστοιχα ανησυχητικά δείγματα, με το μπλόκο έξω από το ΚΥΤ της Μόριας -για να μην επιτρέψει την είσοδο άλλων προσφύγων- και το επεισόδιο στη Θερμή Λέσβου, με τον ακραίο μισανθρωπισμό ορισμένων ντόπιων απέναντι στη βάρκα με τους πρόσφυγες.

Η κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου και κάποιες ενδείξεις παραπέμπουν σε πρακτικές πογκρόμ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: