Φασιστικό έγκλημα χωρίς τιμωρία – Ένα τετράχρονο παιδί θύμα της παρακρατικής βίας στη Χιλή!

Ένας οδηγός έπεσε με πατημένο γκάζι πάνω στο πλήθος των διαδηλωτών, σκοτώνοντας έναν ενήλικα και ένα μικρό παιδί 4 ετών. Οι νεκροί φτάνουν τους 18, οι τραυματίες είναι εκατοντάδες και οι συλλήψεις χιλιάδες. Αλλά ο κόσμος στους δρόμους είναι εκατοντάδες χιλιάδες και δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Ενώ ο λαός της Χιλής κατέβηκε μαζικά στους δρόμους και τις απεργιακές συγκεντρώσεις για να διαδηλώσει ενάντια στην ακροδεξιά κυβέρνηση, που επιχειρεί να αναδιπλωθεί, ο αριθμός των θυμάτων της άγριας κρατικής καταστολής και της παρακρατικής, φασιστικής βίας συνεχίζει δυστυχώς να αυξάνεται.

Οι βεβαιωμένοι νεκροί από τις αρχές έχουν φτάσει ήδη τους 18, ενώ στη μακάβρια λίστα προστέθηκε και ένα τετράχρονο παιδί, που έπεσε θύμα μιας παρακρατικής επίθεσης εναντίον διαδηλωτών.

Στο δήμο Σαν Πέδρο ντε λα Πας της επαρχίας Κονσεπσιόν, ένας οδηγός -που σύμφωνα με όσα λένε οι αρχές ήταν σε κατάσταση μέθης- έπεσε με το αυτοκίνητό του, και το γκάζι πατημένο, πάνω σε ένα πλήθος διαδηλωτών, με προφανή σκοπό να τους χτυπήσει. Η σκηνή στο βίντεο που ακολουθεί, είναι σοκαριστική και σκληρή.

Το δολοφονικό χτύπημα σκότωσε δύο άτομα, έναν ενήλικα και ένα τετράχρονο παιδί, τραυματίζοντας άλλους 17 διαδηλωτές. Το υπόλοιπο πλήθος κινήθηκε στη συνέχεια οργισμένο προς το δολοφόνο, πριν τον συλλάβουν οι καραμπινιέροι.

Οι νεκροί είναι δεκάδες, οι τραυματίες εκατοντάδες και οι συλληφθέντες χιλιάδες, καθώς δυνάμεις καταστολής και παρακράτος δουλεύουν μαζί αρμονικά. Αλλά ο κόσμος που κατεβαίνει να διαδηλώσει είναι εκατοντάδες χιλιάδες, και οι αρχές γελιούνται αν νομίζουν πως μπορούν να τον νικήσουν με αυτόν τον τρόπο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: