Φασιστική επίθεση σε δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης στα Βίλια

Τραμπούκοι επιτέθηκαν την ώρα που ο δημοτικός σύμβουλος καταδίκαζε τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των προσφύγων στο χωριό, ενώ όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας κήρυξαν ανεπιθύμητα τα ίδια τα θύματα.

Επίθεση από φασιστοειδή δέχτηκε σήμερα ο Μπάμπης Θεοδώρου, δημοτικός σύμβουλος Μάνδρας, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στα Βίλια Αττικής, με θέμα τη στάση του Δήμου απέναντι στην εγκατάσταση οικογενειών προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Η συνεδρίαση έγινε στον απόηχο της επίθεσης με πέτρες, κροτίδες και άλλα αντικείμενα, που δέχτηκαν το βράδυ της Παρασκευής περίπου 20 οικογένειες αιτούντων άσυλο, κατά την εγκατάστασή τους σε ξενοδοχείο, μισθωμένο από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Λίγο μετά την άφιξη των προσφύγων στο ξενοδοχείο από τα ΚΥΤ της Σάμου, της Χίου και της Λέρου, άγνωστοι πέταξαν πέτρες κάνοντας θρύψαλα την τζαμαρία εισόδου και κροτίδες προς τα δωμάτια, ενώ – όπως καταγγέλλουν οι πρόσφυγες – δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμα και παιδιά.

Την ώρα που ο δημοτικός σύμβουλος κατήγγειλε σήμερα αυτές τις φασιστικές επιθέσεις, καθώς και την κυβερνητική πολιτική εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας, ομάδα τραμπούκων του επετέθη διακόπτοντας την τοποθέτησή του.

Τελικά όλα τα μέλη του ΔΣ, πλην του δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ψήφισαν την απόφαση που είχε πάρει την περασμένη Παρασκευή το Τοπικό Συμβούλιο της ΔΕ Βιλίων, με βάση την οποία στην ουσία κρίνονταν ανεπιθύμητοι οι πρόσφυγες στην περιοχή, με το πρόσχημα πως ο δήμος βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις πλημμύρες.

Αυτή η απόφαση έδωσε το πρόσχημα για τις επιθέσεις σε βάρος των προσφύγων την περασμένη Παρασκευή. Ανάλογη απόφαση είχε πάρει το ΔΣ της Μάνδρας και τον Οκτώβρη του 2016.

Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η Omar λέει:

    Ο Χρηστός ξανασταυρώνεται.
    “Ήρθαν οι χολεριασμένοι να παρουν το βιός μας”
    που έλεγε και ο τραγόπαππας. Αυτο που εχουν
    υποθηκευμένο στον Σάλα. Δεν πρόλαβαν να το
    παρουν οι κομμουνισταί το πήραν οι καπιταλισταί

Κάντε ένα σχόλιο: