Φασίστας έστειλε στο νοσοκομείο γυναίκα επειδή τον έπιασε να σβήνει αντιναζιστικά συνθήματα στη Μυτιλήνη

Ο άντρας αυτός εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανεμπόδιστος, παρότι είναι υπόδικος για σειρά επιθέσεων και συκοφαντιών κατά συμπολιτών του, ενώ έχει παραπεμφθεί για κακούργημα εξαιτίας της συμμετοχής του στο αντιμεταναστευτικό πογκρόμ της πλατείας Σαπφούς τον Απρίλη του 2019.

Ότι ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος, πολλώ δε μάλλον με δικαστικές αποφάσεις, έρχεται να υπενθυμίσει ένα περιστατικό βάναυσου ξυλοδαρμού νεαρής γυναίκας στη Μυτιλήνη, από σεσημασμένο ακροδεξιό της περιοχής, γνωστό μαγαζάτορα της περιοχής καθώς και εκλεγμένο των ρατσιστών “Ελεύθερων Πολιτών”, δημοτικής παράταξης που βασίζει την ύπαρξή της στην υπόθαλψη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Το συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 8 χθες το βράδυ, επί της οδού Ερμού, όταν ο δράστης, φεύγοντας από το κατάστημά του κινήθηκε προς την είσοδο της αγοράς που ακόμα βρισκόταν σε λειτουργεία. Ενοχλημένος προφανώς από τα αντιφασιστικά συνθήματα στα μεταλλικά πάνελ εργοταξίου της ΔΕΥΑΛ, έγραψε συνθήματα και έβαψε σταυρούς πάνω στο σύνθημα “Τσακίστε τους ναζί”.

Μια γυναίκα που περνούσε από το σημείο κατέγραψε το γεγονός στο κινητό της τηλέφωνο, με αποτέλεσμα το φασιστοειδές να της επιτεθεί αρχικά φραστικά και στη συνέχεια με βίαιη σωματική επίθεση, καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες την τράβηξε από τα μαλλιά, την χτύπησε, κι αφού την έριξε κάτω άρχισε να την κλωτσάει. Η γυναίκα γλίτωσε από τα χέρια του με παρέμβαση περαστικών, ενώ λίγο μετά ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο. Στο Α.Τ της περιοχής το θύμα υπέβαλε μήνυση κατά του ακροδεξιού, ο οποίος ανταπάντησε με μήνυση για εξύβριση.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση και παρέμεινε κάποιες ώρες σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας, ενώ ο δράστης, που μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο λόγω κρίσης αρρύθμιστου διαβήτη, αφέθηκε ελεύθερος με εντολής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης. Ο άντρας αυτός εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανεμπόδιστος, παρότι είναι υπόδικος για σειρά επιθέσεων και συκοφαντιών κατά συμπολιτών του, ενώ έχει παραπεμφθεί για κακούργημα εξαιτίας της συμμετοχής του στο αντιμεταναστευτικό πογκρόμ της πλατείας Σαπφούς τον Απρίλη του 2019. Μόλις πριν λίγες μέρες, ο ίδιος καταφέρθηκε κατά περαστικών που αντέδρασαν στις ρατσιστικές του ύβρεις κατά μεταναστών μπροστά από ΑΤΜ Τράπεζας.

Η παράταξη “Ελεύθεροι πολίτες” έχει βγάλει και διάφορα ακόμα φυντάνια, καθώς πέρσι υποψήφιος του συνδυασμού επιτέθηκε με αγριότητα κατά σκύλου στο Φανάρι, ένας εκλεγμένος της παράταξης καταδικάστηκε για εξύβριση κατά γυναίκας, ενώ ένας τρίτος δήλωνε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ενώ στη συνέχεια φέρεται να προσχώρησε στο μόρφωμα Κασιδιάρη.

Με πληροφορίες από stonisi.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: