“Ευελιξία” μέχρι λιμοκτονίας – Δικαίωμα 15ημερης απασχόλησης με τις μισές αποδοχές δίνει η κυβέρνηση στα αφεντικά (VIDEO)

Η λογική του “βρήκαμε παπά να θάψουμε πεντέξι” κυριαρχεί ολοένα και πιο απροκάλυπτα, δίνοντας κυριολεκτικά λευκή επιταγή στους εργοδότες να κάνουν ό,τι θέλουν.

Μισή δουλειά – μισή ζωή ως το Σεπτέμβρη προδιαγράφει για εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια εργαζόμενους της χώρας, η δυνατότητα που δίνει μέσω ΠΝΠ η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις ως τις 21/9 να απασχολούν το προσωπικό τους σε 15ημερη βάση, με ανάλογα μειωμένες αποδοχές. Την πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων επιβεβαίωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης κάνοντας λόγω για “ευελιξία” που δίδεται, προκειμένου να “ζήσουν οι επιχειρήσεις”, για τη ζωή των εργαζόμενων ούτε λόγος βέβαια. Η λογική του “βρήκαμε παπά να θάψουμε πεντέξι” κυριαρχεί ολοένα και πιο απροκάλυπτα, δίνοντας κυριολεκτικά λευκή επιταγή στους εργοδότες να κάνουν ό,τι θέλουν, να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους για όσο θέλουν και με ό,τι όρους θέλουν. Ενώ πακτωλοί χρημάτων και διευκολύνσεων ρέουν προς τα αφεντικά, οι εργαζόμενοι πρέπει να αρκεστούν σε ένα γλίσχρο επίδομα για τουλάχιστον 1,5 μήνα, με άγνωστο μέλλον σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις τους εξακολουθούν να μην μπορούν ν’ ανοίξουν μετά από αυτό, ενώ οι άλλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την προοπτική να δουν τις αποδοχές τους μειωμένες κατά 50%, προκειμένου να περιοριστεί όσο γίνεται η χασούρα των επιχειρηματιών, αλλά και να προετοιμαστεί το έδαφος για αλματώδη κέρδη στη φάση της ανάκαμψης, όποτε κι αν έρθει αυτή. Όσο κι αν εκμεταλλεύονται την κρίσιμη περίσταση η κυβέρνηση για να κάνει όσα ονειρεύονταν – κι ακόμα περισσότερα – εδώ και χρόνια οι εργοδότες στη χώρα μας, να ξέρουν ότι, όταν τελειώσει η πανδημία, οι εργαζόμενοι δε θα “μείνουν σπίτι”.

Μισή δουλειά, μισή ζωή ως τον Σεπτέμβρη

Ο Βρούτσης περιγράφει το… "δικαίωμα των επιχειρήσεων στην ευελιξία" με 15ήμερη απασχόληση και μισή αμοιβή για τους εργαζόμενους ως τον Σεπτέμβρη του 2020

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Dienstag, 24. März 2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: