Έβαλε μπρος η φάμπρικα διώξεων – Δικογραφία από την ΕΛΑΣ για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Το κρεσέντο της καταστολής ανεβαίνει πίστα, ακριβώς όπως ήταν ο στόχος κυβέρνησης και ΕΛ.ΑΣ.

Επιβεβαιώνονται όσα από την πρώτη στιγμή έλεγαν όσοι κατήγγειλαν το νόμο έκτρωμα για τις διαδηλώσεις, ότι έρχεται δηλαδή ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων, κι ότι η ΕΛΑΣ θα μετατραπεί σε δερβέναγα που θα αποφασίζει ποιες κινητοποιήσεις είναι νόμιμες και ποιες όχι.

Έτσι λοιπόν, μετά το χθεσινό χαστούκι που έδωσαν στην καταστολή χιλιάδες φοιτητές, η ΕΛ.ΑΣ, με πνεύμα εκδικητικό, αλλά και σαφή πολιτική κάλυψη, σχημάτισε δικογραφία για το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου “παραβιάστηκαν” βασικές διατάξεις του νέου – νόμου αίσχους για τις διαδηλώσεις, όπως και ο νόμος περί συνωστισμού, που επέτρεπε συγκεντρώσεις μέχρι 100 άτομα.

Πέρα από την παραβίαση του ορίου ατόμων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν είχε γίνει επίσημη αναγγελία στην αστυνομία και δεν είχαν οριστεί υπεύθυνοι διοργανωτές. Η δικογραφία, μετά την ολοκλήρωσή της, θα αποσταλεί στην εισαγγελία, η οποία θα κρίνει αν και σε βάρος ποιων θα ασκηθούν ποινικές διώξεις. Το οποίο από μόνο του είναι απορίας άξιο, δηλαδή αν θα για παράδειγμα βρεθούν κατηγορούμενοι ολόκληροι φοιτητικοί σύλλογοι που καλούσαν στην πορεία.

Σε κάθε περίπτωση, το κρεσέντο της καταστολής ανεβαίνει πίστα, ακριβώς όπως ήταν ο στόχος κυβέρνησης και ΕΛ.ΑΣ. Ό,τι και να κάνουν ωστόσο, ούτε οι φοιτητές, ούτε το λαϊκό κίνημα συνολικά θα τρομοκρατηθούν και θα εγκαταλείψουν τους αγώνες. Αντίθετα, όπως απέδειξε και η χθεσινή πορεία, αν κάτι πετυχαίνουν όλα αυτά τα μέτρα είναι να πεισμώνουν περισσότερους όσους κατεβαίνουν στο δρόμο. Η ποινικοποίηση των αγώνων θα μείνει στα χαρτιά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: