Έτσι είναι και σε όποιον αρέσει – Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι 4 αστυνομικοί στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

Δεκτούς έκανε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι “ακολούθησαν το εγχειρίδιο της ΕΛΑΣ” ο ανακριτής.

Οι περισσότεροι μπορεί να θυμάστε τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Δημοσθένη Πάκου, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ δήλωσε ότι “αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει”, σχετικά με τις εικόνες απίστευτης βίας που άσκησαν οι συνάδελφοι του στον πεσμένο και αιμόφυρτο, ίσως και ήδη νεκρό Ζακ Κωστόπουλο, την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτε περισσότερο ή λιγότερα από όσα προβλέπονται στα εγχειρίδια της ΕΛΑΣ.

Με αυτή τη γραμμή εμφανίστηκαν οι 4 αστυνομικοί στους οποίους απαγγέλθηκαν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά την απολογία τους. Το κατηγορητήριο, που είχε συνταχθεί από τον 23ο ανακριτή περιέγραφε ως εξής τα χτυπήματα που δέχτηκε το θύμα την ώρα που συλλαμβανόταν έξω από το μοιραίο κοσμηματοπωλείο επί της Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας:

«Ειδικότερα εσύ έπληξες (με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του) προκαλώντας σε αυτόν σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει.

Συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».

Οι αστυνομικοί υποστήριξαν πως έπραξαν τα προβλεπόμενα στο εγχειρίδιο χειροπέδησης της ΕΛΑΣ, κάτι που φαίνεται να έπεισε τον ανακριτή, που τους άφησε ελεύθερους χωρίς περιοριστικούς όρους. Υπενθυμίζεται επίσης ότι στο κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί κατά των αστυνομικών, γίνεται δεκτό το απολύτως αντικείμενο στα στοιχεία που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας, πως δηλαδή ο Κωστόπουλος ήταν “επίδοξος ληστής” “οπλισμένος με μαχαίρι”. 

Μέχρι στιγμής ο χορός της συγκάλυψης φαίνεται να συνεχίζεται αμείωτος, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη η υπόθεση να μην ξεχαστεί μέχρι να αποδοθεί η στοιχειώδης δικαιοσύνη, ενάντια στα “όσα προβλέπουν τα εγχειρίδια”, που γράφτηκαν για να οπλίζουν και παράλληλα να προστατεύουν τα όργανα καταστολής του αστικού κράτους.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: