Έρχεται το Ιππικό – Επιστρέφει το έφιππο σώμα στον Ελληνικό Στρατό με απόφαση του ΓΕΕΘΑ

Αυτή τουλάχιστον φαίνεται να είναι η πρόθεση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, που σε δύσκολες για το έθνος ώρες αποφάσισε να τονώσει το φρόνιμα με την επανασύσταση της Ίλης Ιππικού.

Ένα από τα ξεχωριστά στιγμιότυπα της φετινής πριβέ για επισήμους παρέλασης της 25ης Μαρτίου, ήταν και το ιππικό που παρήλασε με αναβάτες που φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές. Μπορεί η κίνηση των αλόγων να ήταν ασύντακτη και τα ίδια ατίθασα, επιχειρώντας μάλιστα να σαμποτάρουν μέσω της αφόδευσης τη μεγαλοπρεπή τελετή για τα 200 χρόνια της Επανάστασης, ωστόσο φαίνεται πως η παρουσία του ιππικού ήταν απλά πρόβα τζενεράλε και προανάκρουσμα για ένα συνολικό comeback του σώματος στον Ελληνικό Στρατό.

Αυτή τουλάχιστον φαίνεται να είναι η πρόθεση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, που σε δύσκολες για το έθνος ώρες αποφάσισε να τονώσει το φρόνιμα με την επανασύσταση της Ίλης Ιππικού. Το εν λόγω σώμα είχε καταργηθεί το 1982, κατά τη διάρκεια της πρώτης τετραετίας ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια προφανώς κάποιων ευρύτερων αστικών εκσυγχρονισμών που πέρασε η “Αλλαγή” εκείνη την εποχή.

Στην πραγματικότητα φυσικά, το σώμα αυτό ακόμα και τότε ήταν ήδη επί δεκαετίες ένα λείψανο το παρελθόντος, αφού η ευρεία χρήση ιππικού χρονολογείται τελευταία φορά στα χρόνια της μικρασιατικής εκστρατείας. Εννοείται φυσικά πως επί ημερών μιας κυβέρνησης σαν αυτή της ΝΔ θα υπήρχε νεκρανάσταση και τέτοιων ζόμπι, που εναρμονίζονται απόλυτα με την υπόλοιποι αποθέωση του εθνικιστικού κιτς το οποίο προωθεί όσο της το επιτρέπουν και οι περιορισμοί της πανδημίας.

Μάλιστα το νέα σώμα, θα έχει δικά του άλογα με δικούς του στρατιωτικούς αναβάτες και δη μαυροσκούφηδες, ανοίγοντας το δρόμο για νέα μεγαλεία στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022.

Με τη σειρά μας, να προτείνουμε τα άλογα να εναρμονιστούν εμφανισιακά με τους αναβάτες τους, και να εμφανιστούν σε χρώματα παραλλαγής, δηλαδή ως πράσινα άλογα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: