Επίθεση Χρυσαυγίτη απεργοσπάστη τραμπούκου σε δημοσιογράφο του Epsilon

Βαλτοί της εργοδοσίας δεν ανέχονται προφανώς να καλύπτεται η απεργοσπαστική τους δράση, εξαπολύοντας επίθεση σε δημοσιογράφου τηλεοπτικού σταθμού, λίγες βδομάδες μετά από τον ξυλοδαρμό του προέδρου του αγωνιστικού σωματείου εργαζομένων της COSCO.

Κι ενώ λυτοί και δεμένοι έχουν ξεσηκωθεί κατά της απεργίας εργαζομένων της COSCO, ένα φασιστοειδές από το διασπαστικό εργοδοτικό σωματείο που έχει στήσει η Χρυσή Αυγή στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη επιτέθηκε σε δημοσιογράφου του Epsilon την ώρα που κάλυπτε την απεργία. Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΕΝΕΔΕΠ, ο σεσημασμένος χρυσαυγίτης όρμησε στο δημοσιογράφο ενώπιον των λιμενικών, που παρέμειναν αδρανείς θεατές στο συμβάν, αφήνοντας τον τραμπούκο, που ονομαστικά αναφέρεται, να διαφύγει. Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνη που είχε υποστεί ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ πριν λίγες βδομάδες από ανθρώπους της εργοδοσίας, ακριβώς λόγω της αντίθεσής του στο στήσιμο εργοδοτικού σωματείου και τη συνεπή προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, που διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης εργασίας με αυξήσεις, εξαμελή πόστα και σύσταση επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας.

Οι εργαζόμενοι καταδεικνύουν και τις μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν σε καμία προσπάθεια κατατρομοκράτησης τους και θα συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Η επίθεση ξεκίνησε από ομάδα που έφυγε από την κλίκα των εργοδοτικών – απεργοσπαστών και με επικεφαλής το γνωστό χρυσαυγίτη Μεγαλοοικονόμου Νίκο, που είναι και μέλος του δήθεν Σωματείου της Χρυσής Αυγής στη Ν/Ζώνη.

Παρά το γεγονός ότι η επίθεση έγινε μπροστά στους λιμενικούς, αυτοί άφησαν το δράστη να διαφύγει. Η ευθύνη της κυβέρνησης, του κράτους και των υπευθύνων της λιμενικής δύναμης είναι τεράστια.

Και με αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνεται ότι θέλουν το λιμάνι του Πειραιά να είναι ένα εργασιακό γκέτο όπου θα τραμπουκίζονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι χωρίς καμιά συνέπεια.

Δεν θα τους περάσει».

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: