Επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και προσαγωγές φοιτητών! – Ο χουντο-νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη σε εφαρμογή

Τα ΜΑΤ διέλυσαν βίαια την ειρηνική κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ και προσήγαγαν 3 τουλάχιστον φοιτητές με τη συκοφαντική κατηγορίας της φθοράς δημόσιας περιουσίας! Θεωρούν έγκλημα τον αγώνα και αυτό είναι που θέλουν να πατάξουν…

Η κυβέρνηση και οι Πρυτανικές Αρχές -σε αγαστή συνεργασία αυτή τη φορά- δεν άφησαν να χαθεί ούτε μέρα για να θέσουν σε εφαρμογή τον αυταρχικό, χουντικής έμπνευσης νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Σήμερα το πρωί η Πρυτανεία του ΑΠΘ τελούσε υπό κατάληψη από τους φοιτητές με αποφάσεις των συλλόγων Πολιτικών Επιστημών και Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων. Οι φοιτητές απαιτούν να ανοίξουν άμεσα, με όλα τα μέσα προστασίας, οι σχολές τους που παραμένουν εδώ και ένα χρόνο κλειστές, τονίζοντας πως ο αυταρχικός, απαράδεκτος νόμος δε θα εφαρμοστεί στην πράξη!

Η απάντηση της Πρυτανικής Αρχής και του Πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου ήταν να ζητήσει ήδη από χτες το βράδυ (τέτοιος ζήλος!) την παρέμβαση του Εισαγγελέα, πατώντας στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και την επίκληση της… “νομιμότητας”. Το πρωί επικοινώνησε εκ νέου με τον εισαγγελέα και τον ενημέρωσε αναλυτικά για τα γεγονότα, ενώ στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για “σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας” και την “συνταγματική επιταγή της προστασίας της εργασίας”!

Υιοθέτησε μάλιστα το κυβερνητικό αφήγημα περί “βίας και ανομίας” από τους φοιτητές.

Η βία και η απειλή χρήσης βίας, όπως και φθορά δημόσιας περιουσίας για την προώθηση οιωνδήποτε αιτημάτων και διεκδικήσεων, ακόμη και των πιο δίκαιων, δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές

Συκοφαντεί έτσι με αισχρό τρόπο την κινητοποίηση των φοιτητών, που παρέμειναν έξω από τον χώρο της Πρυτανείας, χωρίς να ασκούν βία ή να προκαλούν κάποια φθορά στην περιουσία του Πανεπιστημίου.

Μετά τον λόγο, ήρθε η ώρα της ράβδου και της κρατικής καταστολής.

Τα ΜΑΤ έσπευσαν στον χώρο, για να καταστείλουν την κινητοποίηση και να διαλύσουν την κατάληψη των φοιτητών.

Ενώ είχαν φροντίσει να αποκλείσουν περιμετρικά το ΑΠΘ, διακόπτοντας την κυκλοφορία στην Εγνατία και άλλους κεντρικούς δρόμους, λες και έκαναν καταδρομική επιχείρηση ενάντια σε επικίνδυνους κακοποιούς!

Όπως μεταδίδει ο 902.gr, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή τουλάχιστον τριών φοιτητών, με τη συκοφαντική κατηγορία της “φθοράς δημόσιας περιουσίας”, που δεν πατάει σε καμία ένδειξη και σε κανένα γεγονός!

Γίνεται φανερό πως το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η άγρια καταστολή όσων αντιδρούν και αντιστέκονται. Αυτό θεωρούν ως “έγκλημα” και αυτό θέλουν να πατάξουν. Θέλουν τα Πανεπιστήμια κλειστά για τους φοιτητές, αλλά ανοιχτά στους χωροφύλακες σκέψης-δράσης και την καταστολή!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: