Επανέρχεται με μηνύσεις ο “αριστερός από κούνια” Κούγιας

Με μηνύσεις απαντά ο Αλέξης Κούγιας στο Νίκο Χατζηνικολάου, δηλώνοντας θιγμένος αριστερός από την Πετρούπολη, που δεν υπερασπίζεται φασίστες κι απλά αγανακτεί που ξένοι και Ρομά αγνοούν τους αγώνες της αριστεράς και δεν έχουν τη σωστή αισθητική.

Όλοι θυμούνται το ρατσιστικό ντελίριο του γνωστού ποινικολόγου την εκλογική βραδιά, όταν στο πάνελ του Νίκου Χατζηνικολάου χαρακτήριζε κατώτερης βαρύτητας τις ψήφους ρομά, φυλακισμένων και “ανθρώπων με ιδιαιτερότητες”, σε σχέση με αυτές της μεσαίας τάξης. Ο παρουσιαστής παρενέβη διακόπτοντας το λογύδριο και χαρακτηρίζοντας φασιστικές της απόψεις του Αλέξη Κούγια, που προφανώς εξεμάνη και επιστρέφει δριμύτερος. Σε ανακοίνωση λοιπόν που εξέδωσε το γραφείο του, ο δικηγόρος προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του δημοσιογράφου και κάθε άλλου που τόλμησε να χαρακτηρίσει ως φασίστα έναν άνθρωπο που “διαχρονικά” ανήκε στην Αριστερά, από “όταν από εφηβικής ηλικίας ζούσε στην Πετρούπολη” και αν ακούτε κάπου στο βάθος θλιμμένο μπαγλαμαδάκι μη σας κάνει εντύπωση.

Για την αριστερά κόπτεται λοιπόν ο Κούγιας, που αλλοιώνεται από Ρομά, οι οποίοι “ούτε τους Αγώνες της Αριστεράς γνωρίζουν” (sic), ούτε “αισθητική ζωή αριστερών έχουν” (sic), σε αντίθεση προφανώς με τον ίδιο, που είναι “ιστορικό στέλεχος” για να χρησιμοποιήσουμε και μια έκφραση που προκαλεί αναφυλαξία στη νέα μας υφυπουργό εργασίας. Η αλλοίωση συνεχίζεται με “πολίτες με ακραίες διαιτερότητες, όπως υποψήφιοι, οι οποίοι τη μία μέρα έχουν αντρικά ονόματα και την άλλη γυναικεία” (εικάζουμε ότι φωτογραφίσει το Τζέισον Αντιγόνη, με βαθιά πολιτικά και καθόλου τρανσφοβικά επιχειρήματα), ταλαιπωρημένος φυλακόβιους, αλλά και – άκουσον άκουσον –  και άνθρωποι με προέλευση από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως αφρικανικές, ασιατικές, Παλαιά Σοβιετική Ένωση (υπάρχει και νέα, τι μας κρύβουν συνέλληνες;), στους οποίους έχουν δοθεί πολλές φορές ελληνικά διαβατήρια, χωρίς να μιλούν καν την ελληνική γλώσσα και χωρίς να γνωρίζουν έστω και ελάχιστα για τους αγώνες της Αριστεράς και για την ένδοξη ιστορία της χώρας μας.” Δεν είναι ο Κούγιας ρατσιστής, αυτοί δεν ξέρουν για το Λαμπράκη και τον Πέτρουλα. Εξάλλου, όπως υπονοείται στο κείμενο, ο δικηγόρος δεν έχει τίποτε εναντίον τους “εκατοντάδες” (sic) εξ αυτών έχει υπερασπιστεί, απλά τους ξέρει από την καλή και από την ανάποδη. Επιπλέον, συνεχίζει το αήττητο σκεπτικό, δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για φασιστικές απόψεις, αφού δεν έχει υπερασπιστεί ποτέ χρυσαυγίτη ή φασίστα, αν και του προτάθηκε η υπεράσπιση των δολοφόνων του Λουκμάν. Μόνο με φονιάδες 15χρονων δεν είχε προβλήματα, παραιτούμενος μόνο όταν ο Κορκονέας ευθέως δήλωσε αμετανόητος, επιμένοντας πάντως πως ο ειδικός φρουρός “δεν ήταν ψυχρός δολοφόνος” και “η σφαίρα εξοστρακίστηκε”.

Πέρα από την εν γένει φαιδρότητα που αποπνέει το κείμενο, εξαιρετικά χαριτωμένη είναι κη αναφορά στον πατέρα του Νίκου Χατζηνικολάου, που, σύμφωνα πάντα με τους συντάκτες του, εξελέγη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το 1963, την ίδια δηλαδή περίοδο που ο παππούς του Καιάδα της Χρυσής Αυγής αγόραζε Ριζοσπάστη. Αλλά άμα είσαι αγωνιστής εξ απαλών ονύχων τις μετονομασίες της Δεξιάς δεν τις συγκρατεί η μνήμη σου λόγω αποστροφής.

Μια και η τέως πια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε πρόσφατα την απόκτηση ιθαγένειας μέσω τεστ, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να περιληφθεί ο Κούγιας στην επιτροπή κατάρτισης των ερωτήσεων, για να βεβαιωθεί πως οι αιτούντες γνωρίζουν ημερομηνίες και γεγονότα- σταθμούς του κινήματος, για να μπορεί η ψήφος τους να θεωρείται αντάξια με τη δική του.

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: