Ενός Μπογδάνου εισαγγελέας έπεται – Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος διαδηλωτή στο άγαλμα του Τρούμαν

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάθεση σχετικής ερώτησης από τον κυβερνητικό βουλευτή, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθήνας διατάσσει μετά από μήνες προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του φοιτητή διαδηλωτή που προστάτεψε την κινητοποίηση κατά του Μάικ Πομπέο από την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ.

Πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να αποδώσουν την έφεση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου σε νομικές διώξεις και καταδόσεις προσωπικών στοιχείων σε κάποιου είδους δικομανία ή σε ψυχοπαθολογικού τύπου χαρακτηριστικά. Η πραγματικότητα ωστόσο έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο βουλευτής της ΝΔ λειτουργεί ως προάγγελος – για να μην πούμε λαγός – της κυβερνητικής πολιτικής, που περιλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη ένταση της καταστολής ενάντια σε όσους εναντιώνονται στην πολιτική της, αλλά κυρίως στο σύστημα που η ίδια και οι προκάτοχοί της υπηρετούν πιστά παρά τις όποιες διαφορές τους.

Οι περισσότεροι θα θυμάστε τον διαδηλωτή που αμύνθηκε στην απρόκλητη βία των ΜΑΤ ακόμα και ενάντια σε γυναικόπαιδα μπροστά στο άγαλμα Τρούμαν, στα πλαίσια της τεράστιας αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης ενάντια στην επίσκεψη του Μάικ Πομπέο για την ανανέωση της Συμφωνίας για της βάσεις στις 5 Οκτώβρη του 2019.

Η κινητοποίηση, όπως και η συγκεκριμένη σκηνή είχαν ιδιαίτερη απήχηση στον κόσμο, παρά το “θάψιμο” της μαζικότητάς της από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αλλά και την προπαγάνδα που εξαπέλυσαν για “βίαιο διαδηλωτή”, “επίθεση στα ΜΑΤ” και άλλα παρόμοια. Προεξάρχων της όλης μιντιακής επιχείρησης ο ΣΚΑΪ, με πρώτο βιολί τον Μπογδάνο, προβάλλοντας σε ζωντανή μετάδοση τα προσωπικά στοιχεία του διαδηλωτή φοιτητή, κουρελιάζοντας ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις προβλέψεις περί προσωπικών δεδομένων που σε άλλες περιπτώσεις επικαλούνται με μονότονη ευλάβεια.

Ο ίδιος βουλευτής, αλλά και διάφορα κυβερνητικά μιντιακά εξαπτέρυγα συνέχισαν τις αμέσως επόμενες μέρες ένα τροπάρι για δήθεν “ασυλία στο ΚΚΕ”, “ατιμωρησία του επικίνδυνου διαδηλωτή” και άλλες συκοφαντικές ανοησίες. Ο Μπογδάνος μάλιστα επανήλθε στα τέλη του περασμένου μήνα, καταθέτοντας ερώτηση στη βουλή προς τον υπουργό δικαιοσύνης ζητώντας του να διευκρινίσει “Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε η προβεβλημένη παράνομη και επικίνδυνη ενέργεια του εν λόγω πολιτικού στελέχους να έρθει στη Δικαιοσύνη”. Με τη σημερινή εξέλιξη γίνεται φανερή ποιες είναι αυτές οι ενέργειες, αφού δόθηκε εντολή για προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του φοιτητή διαδηλωτή, με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, παραβίασης του νόμου περί όπλων. Η εντολή προέρχεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, σχεδόν εννιά μήνες αφότου δεν υπήρξε καμία σύλληψη ή προσαγωγή, όχι βέβαια λόγω κάποιας “ασυλίας”, αλλά γιατί δεν υπήρχε κανένα αδίκημα.

Σε πλήρη συμφωνία με το γενικότερο κλίμα χαφιεδισμού που αναδύει η συγκεκριμένη υπόθεση, έρχεται να προστεθεί ως κερασάκι στην τούρτα η πληροφορία ότι η έναρξη της έρευνας βασίστηκε σε ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αστυνομία από άγνωστο άνδρα, σε τηλεφωνική σύνδεση από απόκρυψη (χωρίς αναγνώριση κλήσης), την επομένη της διαδήλωσης, τηλεφώνημα κατά το οποίο δόθηκαν τα πλήρη στοιχεία του διαδηλωτή, δηλαδή ονοματεπώνυμο, κατοικία και ιδιότητα.

Όλα αυτά λίγο καιρό αφότου η κυβέρνηση έφερε στη βουλή τον κατάπτυστο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ενισχύοντας το κλίμα ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων και των αγώνων. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο λαός και οι μπροστάρηδες της πάλης του κομμουνιστές δε θα καμφθούν ούτε από το νέο συντονισμένο κρεσέντο αυταρχισμού και καταστολής, δίνοντας την απάντηση εκεί που έχουν μάθει, στο δρόμο, τις συνοικίες και τους τόπους δουλειάς.

Mε πληροφορίες από Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: