Ένοχοι δυο κομμουνιστές θύματα χρυσαυγίτικης επίθεσης στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά με μείωση ποινής για τους φασίστες δράστες

Στην ίδια και χειρότερη ρότα με την πρωτόδικη απόφαση κινήθηκε η ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, παρά την αθωωτική εισήγηση της εισαγγελέα για όλα τα θύματα της φασιστικής επίθεσης το 2012.

Επαναλήφθηκε και στο δεύτερο βαθμό η εξίσωση θύτη και θύματος με τη σημερινή απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σχετικά με την επίθεση οπλισμένων χρυσαυγιτών σε μέλη της ΚΝΕ έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά το 2012, στο πλαίσιο ενημέρωσης για 48ωρη απεργία. Πρωτόδικα και τα τρία θύματα είχαν καταδικαστεί επειδή αμύνθηκαν, σε μια λογική δύο άκρων, ενώ στους χρυσαυγίτες είχε επιβληθεί ποινή 21 μηνών.

Δυστυχώς σήμερα, παρά την αθωωτική εισήγηση της εισαγγελέα, μόνο 1 από τους 3 κομμουνιστές αθωώθηκε, με τους άλλους δύο να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 6 μηνών, ενώ μειώθηκε και σε 15 και 9 μήνες αντίστοιχα η ποινή των δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δικαστικές αρχές αντιμετωπίζουν με ποινές – χάδι ή και αθώωση τη ναζιστική εγκληματική δράση, σε μια εποχή μάλιστα που παρατηρείται έντονος εκφασισμός σε διάφορα επίπεδα.

Την απαράδεκτη αυτή απόφαση κατήγγειλε σε υψηλούς τόνους το Γραφείο τύπου της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, που ανέδειξε μεταξύ άλλων και τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και του αστικού πολιτικού συστήματος, οι οποίες επέτρεψαν τη γιγάντωση και τη συντήρηση του φασιστικού μορφώματος στη χώρα μας:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σημερινή απαράδεκτη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σχετικά με την επίθεση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, το Νοέμβρη του 2012, με την επιβολή ποινών στα δύο από τα τρία θύματα, αθωώνοντας μόνο τον έναν, παρά το ότι η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να αθωωθούν τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης. Ταυτόχρονα μείωσε την ποινή των δύο Χρυσαυγιτών.

Θυμίζουμε ότι τα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, εξοπλισμένοι με λοστούς, γκλομπς και μαχαίρια, είχαν επιτεθεί σε μαθητές και μέλη της ΚΝΕ και είχαν τραυματίσει έναν μαθητή και ένα φοιτητή, οι οποίοι καλούσαν σε 48ωρη απεργία, σύμφωνα και με την απόφαση που είχε πάρει το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου.

Η απαράδεκτη απόφαση, που ουσιαστικά εξισώνει για ακόμα μία φορά τον θύτη με το θύμα, αποδεικνύει την ανοχή προς την Χρυσή Αυγή από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, την ώρα μάλιστα που καθυστερεί η δίκη της για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς κλπ. και της δίνει το δικαίωμα να θεωρεί παρόμοιες αποφάσεις σαν νομιμοποίηση της εγκληματικής δράσης της.

Μεγάλη ευθύνη γι’ αυτά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αθώωσης της ΧΑ έχει και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα που -αν μη τι άλλο- δεν έχουν διδαχθεί κι απ’ το γεγονός ότι ιστορικά η πολιτική κατευνασμού κι ανοχής απέναντι στο ναζισμό συνέβαλε στο δυνάμωμά του.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Με μεγαλύτερη ορμή και μαχητικότητα να οργανώσουν τους αγώνες τους ενάντια στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Να αποκαλύψουν και να απομονώσουν αποφασιστικά την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή και τις δολοφονικές της πρακτικές.

Καμιά δικαστική απόφαση, καμιά απειλή και δράση της Χρυσής Αυγής, δεν πρόκειται να κάμψουν τον αγώνα των κομμουνιστών ενάντια σ’ αυτό το ναζιστικό – εγκληματικό μόρφωμα και στο σύστημα που το γέννησε και το χρησιμοποιεί σαν το μακρύ του χέρι».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: