Ένας είναι ο εχθρός, ο καρνισμός…

Ομάδα αντισπισιστών στα Γιάννενα, με την ονομασία “Μαυροπράσινα Παγούρια” ανέλαβε την ευθύνη για δράσεις και επιθέσεις ενάντια σε κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία. Μαύρα Παγούρια, Πράσινα Παγούρια, Φανφάρες και Καρνισμός. Η οικολογία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τα αφήσουμε στα χέρια των αντισπισιστών.

Μαύρα παγούρια, πράσινα παγούρια, τι πρέπει να ‘ναι τα μαύρα και τα πράσινα παγούρια…

Είναι φορές που το τρολάρισμα συναντά την πραγματικότητα, ξεπερνώντας τον ποιητή Φανφάρα και τη φαντασία στην εξουσία, που νιώθει φτωχή κι ανήμπορη να χωρέσει τα γεγονότα και να τα βγάλει πέρα μαζί τους.

Ομάδα αντισπισιστών στα Γιάννενα, με την ονομασία “Μαυροπράσινα Παγούρια” ανέλαβε την ευθύνη για δράσεις και επιθέσεις ενάντια σε ένα ιχθυοπωλείο και το φορτηγό της επιχείρησης, σε ένα φορτηγό μεταφοράς ζώων, καθώς και σε τέσσερα κρεοπωλεία και το αμάξι του κυνηγού. Με ανάρτησή τους στο Indymedia ορίζουν ως στόχο τους την έμπρακτη αλληλεγγύη σε εκείνους που το βασικό τους δικαίωμα για ελευθερία καταπατάται, από την στιγμή της γέννησής τους, στο βωμό του κέρδους, της διασκέδασης, της παράδοσης και του κυρίαρχου συστήματος πεποιθήσεων του καρνισμού.
Για όσους τυχόν δεν το κατάλαβαν, εννοούν προφανώς τα ζώα. Ένας είναι ο εχθρός, ο καρνισμός…

Ως τώρα θεωρούσαμε στα όρια της γραφικότητας και της τρολιάς τις επιθέσεις αντισπισιστών σε κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία, επειδή βασανίζουν τα ζώα. Τη λογική τους πως χτυπούν το σύστημα με επιθέσεις σε καταστήματα της γειτονιάς, αφήνοντας παρόλα αυτά στο απυρόβλητο τα μεγάλα μονοπώλια του χώρου. Και το αίτημα χειραφέτησης των ζώων, που δεν είναι καν σε θέση να συγκροτήσουν συνειδητό υποκείμενο, με αιτήματα και διεκδικήσεις -αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Δεν έχουν καν δικαίωμα ψήφου, για να την δώσουν στο Βασίλη Λεβέντη…

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τότε πως το πιο αστείο σημείο στα παραπάνω θα ήταν η υπογραφή και το όνομα της οργάνωσης των αντισπισιστών: “Μαυροπράσινα παγούρια”… Ένα όνομα που αν δεν είναι μεθυσμένη έμπνευση και καρπός οινοποσίας (η έστω τσίπουρων), αγγίζει τα όρια του αυτοτρολαρίσματος και ανοίγει νέους ορίζοντες για τα αντίστοιχα βαφτίσια άλλων αντίστοιχν οργανώσεων.

Όπως είπε τρολάροντας κι ένας σύντροφος, δεν είναι μακριά η μέρα που θα δούμε την ανάληψη της ευθύνης για κάποια αντίστοιχη δράση από οργάνωση με το όνομα “μαυροκόκκινες πασχαλίτσες” -αν και εδώ λείπει το πράσινο, ως σύμβολο της οικολογίας.

Και μη χειρότερα…

Υστερόγραφο και επιμύθιο: προφανώς και η οικολογία είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να την αφήσουμε στα χέρια αντισπισιστών κι άλλων αφελών -στην καλύτερη- αντιλήψεων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η Χαρούλα Πεπονάκη λέει:

    Αν και δεν πολυκαταλαβαίνω και τους όρους, “αντισπισισμός”, “καρνισμός” και διάφορες τέτοιες μπούρδες, έχω την εντύπωση πως “αντισπισισμός” σημαίνει ότι θεωρούν λάθος τη θεωρία διαχωρισμού όλων των ζώντανών οργανισμών(;), των θηλαστικών(;), γενικώς ούτεΚαιΚαταλαβαίνωΠοιών και ότι κανένα δεν είναι ανώτερο από κάποιο άλλο.

    Άρα και κανένα δεν έχει “δικαίωμα” να “εκμεταλλεύεται” κάποιο άλλο.

    Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, τότε μιλάμε ουσιαστικά για τύπους που αρνούνται την ίδια τη θεωρία της εξέλιξης.
    Τίποτα το “αφελές” σε αυτό.
    Όπως αυτονόητα θα “πολεμούσαμε” κάποιον νεοσυντηρητικό RedNeck που αρνείται τη σχέση ανθρώπων και πιθήκων και υποστήριζε πως ο καλός θεούλης μας προσγείωσε καθ’ εικόνα κι ομοίωσή του μιαν όμορφη ημέρα σε τούτη εδώ τη γη -και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ στην Ελλάδα, αφού κι ο Αδάμ Έλληνας ήταν και λογικά Μακεδόνας από το Άργος-, με ακριβώς την ίδια ένταση πρέπει να πολεμήσουμε και τις αντιλήψεις τέτοιων τύπων, που μάλιστα έχουν και το θράσος να κάνουν και επιθέσεις!

    Νομίζω είναι κάτι αρκετά διαφορετικό από απλούς χορτοφάγους ή βίγκαν, που είτε τρώνε ό,τι τρώνε από άποψη υγείας δικής τους ή από άποψη για τη σημερινή υπερκατανάλωση κρέατος σε κάποιες χώρες.
    ΟΚ, εκεί να το συζητήσουμε, πού οφείλεται, τί σχέση έχει με την οργάνωση της οικονομίας, τα πάντα όλα.

    Αλλά με κάτι τέτοιους…

    Ένα και το ίδιο με τα παπαδαριά,
    μπλόκο στους αντισπισιστές σε κάθε γειτονιά.

    Ένας Καρνιστής.

Κάντε ένα σχόλιο: