Ένα βήμα πριν το νόμο 4000 στην Κύπρο – Προς απαγόρευση μούσια και κολάν στους μαθητές

Η είδηση σκόρπισε ενθουσιασμό και σε εν Ελλάδι αστέρες του φιλελευθερισμού, με το Γιάννη Λοβέρδο σε ρόλο fashion police να εγκρίνει και να ζηλεύει τα προτεινόμενα μέτρα για αισθητικούς λόγους.

Φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό η Μεγαλόνησος βρίσκεται στην πρωτοπορία μιας σταυροφορίας κατά του ηθικού εκμαυλισμού των νέων. Μετά τις καίριες παρεμβάσεις του επισκόπου Μόρφου για την πρόληψη της τρισκατάρατης ομοφυλοφιλίας και τις νουθεσίες στους μιαρούς φορείς της, τάξη έρχεται να βάλει στον ηθικό βούρκο των σχολείων το Κυπριακό υπουργείο Παιδείας, γιατί σαν πολύ αμέρικαν μπαρ είχαν γίνει οι τάξεις.

Ανάμεσα στις προτάσεις που εξετάζει η Επιτροπή που συνέστησε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Χαμπιαούρης, είναι να απαγορευτούν σκουλαρίκια, μούσια και μουστάκια στα αγόρια, αλλά και το μακιγιάζ, τα κολάν, τα μακριά βαμμένα νύχια και οι ανταύγειες στις κορασίδες. Σκέψεις να αναβιώσει ο ελλαδικός νόμος 4000 περί τεντιμποϊσμού ώστε να κουρεύονται με την ψιλή οι παραβάτες παραπέμφθηκαν προς μελλοντική εξέταση, όπως και η επαναφορά της μπλε ποδιάς. Θέλει πάντως κότσια να ξεπεράσεις σε συντηρητισμό ακόμα και το μακαριστό Χριστόδουλο που έλεγε στους νέους με τα σκουλαρίκια “ελάτε όπως είστε” και αξίζουν μπράβο για την προσπάθεια.

Ανάμεσα στα σχέδια είναι και η απαγόρευση κινητών και τάμπλετ στις τάξεις, μια κι η απαγόρευση της τεχνολογίας είναι πολύ πιο εύκολη κι ανέξοδη από τη διδασκαλία της ορθής και συνετής χρήσης της.

Η είδηση σκόρπισε ενθουσιασμό και σε εν Ελλάδι αστέρες του φιλελευθερισμού, με το Γιάννη Λοβέρδο (Ο οποίος, αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει είναι εδώ και δύο μήνες βουλευτής της κυβέρνησης) σε ρόλο fashion police να εγκρίνει και να ζηλεύει τα προτεινόμενα μέτρα για αισθητικούς λόγους. Εξάλλου τα δικά του μούσια είναι πατριωτικά και ευρωπαϊκά, δε θυμίζουν εκείνα τα ανατρεπτικά του Σερζ Λατούς- Μαέβιους Παχατουρίδη για τους κινδύνους του οποίου τόσο εύστοχα μας είχε προειδοποιήσει πριν λίγο καιρό.

Κώδικες “ευπρέπειας” έχουν επιβληθεί κατά διαστήματα και στα ελληνικά σχολεία παλιότερα, ανάμεσα τους και με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Η επιτυχία τους υπήρξε αντίστοιχη με εκείνη που δοξάζουμε ότι θα έχει και στην Κύπρο.

Αν η εμφάνιση των μαθητών οφείλει να απασχολεί τους διδάσκοντες, είναι μόνο για να κάνει τη ζωή τους στη σχολική μονάδα καλύτερη (πχ όταν γίνεται αφορμή μπουλινγκ η περθωριοποίησης) και σίγουρα όχι εν είδει κηρύγματος ή καλλιέργεια ηθικού πανικού

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: