«Εμπρός για νέους λαϊκούς ξεσηκωμούς» – Δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας στο πλευρό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη συγκλονιστική πορεία για το Πολυτεχνείο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η πορεία ήταν συγκλονιστική. Τα συνθήματα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Από το Πολυτεχνείο ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός» ακούστηκαν δυνατά έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. 

Δονεί και φέτος το κέντρο της Αθήνας η μεγαλειώδης αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία για την 48η επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Με μία μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία Φοιτητικοί Σύλλογοι, εργατικά σωματεία, το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ και άλλοι μαζικοί φορείς τιμούν το Πολυτεχνείο  τονίζοντας ότι τα μηνύματά του «ζουν» στους αγώνες του σήμερα.

Για τουλάχιστον 25 λεπτά πέρναγε η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδήλωσαν στο πλευρό του Κόμματος, φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Η πορεία ήταν συγκλονιστική. Τα συνθήματα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Από το Πολυτεχνείο ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός» ακούστηκαν δυνατά έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος στη δήλωσή του αναφέρθηκε στην επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα και σήμερα, ακριβώς γιατί τόσο η αστική δικτατορία που υπήρχε το ’73, όσο και η αστική δημοκρατία που την αντικατέστησε μετά το ’74, υπηρετούν και εκφράζουν τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό». 

Έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, οι σημαίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ παραδόθηκαν στην πυρά. «Δολοφόνοι – δολοφόνοι», ακούστηκε δυνατά.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: