Εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία – Μαζικό “παρών” στο δρόμο στη μνήμη του Αλέξη και ενάντια στην καταστολή (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Καλλιέργησαν κλίμα φόβου, έστειλαν δεκάδες σχολεία εκδρομές, κινητοποίησαν τη μισή αστυνομική δύναμη του λεκανοπεδίου. Αλλά απέτυχαν και πήραν την απάντηση στο δρόμο, που γέμισε από μαθητές και φοιτητές.

Πόνταραν στα εκβιαστικά τελεσίγραφα και την τρομολαγνεία. Κινητοποίησαν δυνάμεις που παρέπεμπαν σε… Δεκεμβριανά άλλων εποχών. Έστειλαν πολλά σχολεία της πρωτεύουσας για εκδρομές, για να μην κατέβουν πολλά παιδιά στο δρόμο. Αλλά μαθητές και φοιτητές χάλασαν τα σχέδιά τους. Και η εικόνα στους δρόμους σήμερα ήταν αυτή.

Μαθητές και φοιτητές έδωσαν μαζικό “παρών” στο δρόμο, με παλμό και συνθήματα. Φώναξαν για τον Αλέξη, για το Πανεπιστημιακό Άσυλο, για το σάπιο σύστημα -εκπαιδευτικό και κοινωνικό-οικονομικό- γα την άλλη κοινωνία που ονειρεύονται.

Έξω τα ΜΑΤ απ’ τις σχολές
Το άσυλο θα μείνει στους φοιτητές

Τα ΜΑΤ που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, λες και είχαν αυτοί διαδήλωση. Μαζί με ασφαλίτες και λοιπές “ευγενείς ειδικότητες” είχαν γεμίσει το χώρο από την Ομόνοια ως τα Προπύλαια, όπου ήταν η συγκέντρωση, και πήγαν καροτσάκι με κορδόνια την κεφαλή της πορείας.

Εκτός από τους μαθητές που συσπειρώνονται στο συντονιστικό και τους φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ, μαζικό “παρών” είχε το μπλοκ άλλων φοιτητικών συλλόγων, ενώ ακολούθησαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αναφοράς. Ανάμεσά τους το ΣΕΚ που φώναζε ένα σύνθημα με κατάληξη “κάτω η Νέα Δημοκρατία” -σε διάκριση πχ με το σύνθημα του ΜΑΣ “ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βαράν τους φοιτητές”. Όταν ο “αντικαπιλιστικός λόγος” ξεχωρίζει τη Δεξιά από τις σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις…

Αξιοσημείωτες κι οι αντιδράσεις πολλών περαστικών που συναντούσαν την πορεία και χαιρετούσαν, χειροκροτούσαν, τραβούσαν βίντεο και εικόνες με τα κινητά τους, πολύ μακριά από το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιέργησαν μεθοδικά κυβέρνηση και ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες.

"Βαστάτε γερά παιδιά! Βαστάτε γερά! Μην το βάζετε κάτω!"Κυρία με ταγέρ, ετών ~55, με σηκωμένη την γροθιά

Gepostet von Deep Blue Vril am Freitag, 6. Dezember 2019

 

Ο εκλογολόγος Η. Νικολακόπουλος, που βρέθηκε τυχαία κοντά στην πορεία, καθώς έκανε τα ψώνια του στο Σύνταγμα, ήταν και η μοναδική παρουσία ευρύτερων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή κινητοποίηση…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: