Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι μηνύει τον Γιάννη Ζουγανέλη

Εκτός από θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε μετά από τις ρατσιστικές δηλώσεις του και από το ίδιο το κοινό, το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι του υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά.

Δεν πάει πολύς καιρός από τις απαράδεκτες δηλώσεις του Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει δημόσια σε συνέντευξη:

«Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση. Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω.Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους». Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό»

Εκτός από θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε μετά από αυτές και από το ίδιο το κοινό- μάλλον ο ίδιος πέτυχε το αντίθετο από αυτό που περίμενε- το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι του υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα λόγια του κυρίου  Παναγιώτης Δημητρά, του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), ο οποίος γράφει χαρακτηριστικά προς το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας: «Κυρίες/Κύριοι ,σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο δήλωση του ηθοποιού Γιάννη Ζουγανέλη όπου αντιπαραβάλει ρατσιστικά τους Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό με τους μετανάστες στην Ελλάδα».

Σε προσπάθειά του να απαντήσει έκανε νέες δηλώσεις επίσης ρατσιστικές, στις οποίες εκ νέου ανέφερε ότι περπατώντας σε περιοχή με μετανάστες ένιωθε φόβο.

Κάποια στιγμή κυκλοφορούσα στο κέντρο της Αθήνας, σε μια περιοχή που αγαπώ ιδιαιτέρως, γύρω από τη Σωκράτους, όπου ήταν τα διάφορα μαγαζιά με τα μπαχαρικά, σας πληροφορώ ότι τα βλέμματα τους απέναντι στους Έλληνες και κυρίως στο θηλυκό στοιχείο, ήταν απολύτως επιθετικά. Εγώ δεν μπορούσα να το ανεχτώ αυτό το πράγμα. Οι κοπέλες που προχωρούσαν «έτρεμαν». Απλώς τα αγόρια έχουν μια άλλη λογική που και αυτή ενδεχομένως να κριθεί διαφορετικά. Εγώ αυτό δεν το ανέχομαι. Εγώ θέλω να φιλοξενώ. Αλλά θέλω να φιλοξενώ και να με σέβεται ο φιλοξενούμενος”

Τα δημόσια πρόσωπα έχουν βήμα, εκφράζουν λόγο και ως εκ τούτου κρίνονται από αυτά που δηλώνουν.

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: