Έλληνες ΓΤΠ – Ο Κασιδιάρης βρήκε τον καταλληλότερο τίτλο για το κόμμα του

Η δημιουργία ενός νέου φασιστικού μορφώματος μόνο για γέλια δεν προσφέρεται, όσο φιλότιμα κι αν το προσπαθούν οι ιδρυτές του και το επικοινωνιακό τους επιτελείο

Η αυτογνωσία είναι σπουδαία ιδιότητα, κι αυτό δεν μπορούμε παρά να το αναγνωρίσουμε στο άκουσμα του τίτλου που εμπνεύστηκε για το μόρφωμα – απόκομμα της ΧΑ το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, Ηλίας Κασιδιάρης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπόδικου νεοναζί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Έλληνες είναι το όνομα του νέου μας Κινήματος για την Πατρίδα! Έμβλημά μας ο αιώνιος Έλλην που μάχεται για την ελευθερία! Έλληνες για την πατρίδα». Εκτός από το γνώθι σαυτόν, στο σύνθημα “Έλληνες για την πατρίδα” και το αρκτικόλεξο που προκύπτει, υπολανθάνει και η ο σωστός καθορισμός του εκλογικού τάργκετ γκρουπ, δηλαδή οι Έλληνες ΓΤΠ.

Θα παρατηρήσει κανείς και σωστά, ότι η εμμονή στο γελοίο του πράγματος και τα εύκολα λογοπαίγνια δεν προσφέρει κάτι. Πράγματι, το βασικό θέμα δεν είναι πόσο πετυχημένη είναι η ονομασία ενός πολιτικού φορέα, όσο το περιεχόμενο των διακηρύξεων και του προγράμματός του. Το οποίο εν προκειμένω δε διαφοροποιείται σε τίποτε από το πρόβλημα της “μητρικής” οργάνωσης, δηλαδή της ΧΑ, στο ρατσισμό, το φασισμό και τον εθνικισμό. Η δημιουργία ενός νέου φασιστικού μορφώματος, οσοδήποτε μικρές κι αν μοιάζουν προς το παρόν οι πιθανότητες πολιτικής και κυρίως εκλογικής του επιβίωσης. μόνο για γέλια δεν προσφέρεται, όσο φιλότιμα κι αν το προσπαθούν οι ιδρυτές του και το επικοινωνιακό τους επιτελείο. Οι φασίστες δεν είναι “αστείοι” ή “γραφικοί”, μα μοναχά επικίνδυνοι, ακόμα κι όταν μοιάζουν ξεδοντιασμένοι. Εξάλλου δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει, κάποιοι να είχαν προβλέψει – αν όχι συνειδητά επιλέξει – την υποδοχή που θα είχε το “Έλληνες για την Πατρίδα”, επέμειναν όμως σε αυτό στη λογική ότι θα συζητούνταν, ειδικά στο μικρόκοσμο των σόσιαλ, που λειτουργεί όμως συχνά σε γραμμή αλληλοτροφόδητησης με τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Το γνωστό μαρκετίστικο μότο “δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα” είναι εξάλλου κάτι που η ΧΑ αξιοποίησε στο έπακρο στα χρόνια της εκλογικής ακμής της.

Όπως και να έχει το πράγμα, η θέση των Ελλήνων ΓΤΠ είναι η ίδια που αρμόζει στη ΧΑ και σε κάθε άλλο σχηματισμό που κινείται σε ίδιες ή παρόμοιες λογικές, δηλαδή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: