Εκτός από το μαύρο της στάχτης υπάρχει και η μαυρίλα του φασισμού

Πολλοί διεκδικούν επάξια τον τίτλο του εμετικότερου τούτες τις μέρες, οι φασίστες όμως, ρασοφόροι και μη, κατόρθωσαν και πάλι επάξια να αποδείξουν πως βρίσκονται εκτός συναγωνισμού. 

Πέρα από την άφατη θλίψη για τις τραγικές και άδικες απώλειες ζωής δεκάδων συνανθρώπων μας, πέρα από την οργή για πράξεις και παραλείψεις του κρατικού μηχανισμου με διαχρονικές ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων που πέρασαν από τον τόπο μας, από χθες επικρατεί σε πολλούς κι ένα πνιγηρό αίσθημα σιχασιάς. Πολλοί διεκδικούν επάξια τον τίτλο του εμετικότερου τούτες τις μέρες, οι φασίστες όμως, ρασοφόροι και μη, κατόρθωσαν και πάλι επάξια να αποδείξουν πως βρίσκονται εκτός συναγωνισμού.

Η αρχή έγινε χθες το βράδυ από κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής, που με επικεφαλής τον υπόδικο Λαγό και διάφορους παρατρεχάμενους βρήκαν ευκαιρία να μοστράρουν τα μπλουζάκια της εγκληματικής οργάνωσης με “ντεκόρ” ένα σπίτι που καιγόταν. Πλειάδα μικροφώνων και καμερών που βρέθηκαν πρόθυμα να φιλοξενήσουν τις δηλώσεις των ναζί, που απέδειξαν για άλλη μια φορά πως πατούν κυριολεκτικά επί πτωμάτων για να προπαγανδίσουν τη θανατηφόρα ιδεολογία τους. Όλα αυτά τη στιγμή που ο ρατσισμός έγινε για άλλη μια φορά κουρέλι, καθώς αφενός Αιγύπτιοι ψαράδες, σαν αυτούς που πριν λίγο χρόνια κακοποίησαν βάναυσα χρυσαυγίτες στο Πέραμα, συμμετείχαν στη διάσωση ανθρώπων από τις πυρκαγιές, αφετέρου αναφέρεται από χρήστες των ΜΚΔ πως στη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στις εκκλήσεις για αιμοδοσία σε νοσοκομεία της Αττικής περιμένουν υπομονετικά και πολλοί αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων.

Μη θέλοντας προφανώς να αφήσει τους εν Αδόλφω αδελφούς του να μονοπωλήσουν το εμπόριο μίσους, ο γνωστός και μη εξαιρετέος μητροπολίτης Αμβρόσιος σε ένα νέο κήρυγμα αγάπης που θα ζήλευε ο Απόστολος Παύλος, ενοχοποίησε για τις πυρκαγιές (αλλά και τους… κεραυνούς, που πλήττουν κατά το μητροπολίτη σε αυξημένο βαθμό τους πολίτες τελευταία), ανάμεσά σε άλλα, τα αβάφτιστα παιδιά του Τσίπρα, την αστεφάνωτη Περιστέρα, το gay pride, το γυμνισμό (!) και την φημολογούμενη κατάργηση των πανελληνίων, με την τελευταία προφανώς να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της θεϊκής οργής. Η ηγεσία της εκκλησίας, στο γνωστό παιχνίδι της τήρησης αποστάσεων, έσπευσε να δηλώσει πως “πρόκειται για προσωπικές απόψεις” του μητροπολίτη, οι οποίες κι αν δε βρίσκονται στην επίσημη γραμμή είναι μάλλον αρκούντως θεάρεστες ώστε να συνεχίσουν να διατυπώνονται χωρίς καμία κύρωση δημόσια.

Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι φασίστες έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη στη φωτιά και τα αποκαΐδια, από τον καιρό που οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι έκαιγαν βιβλία και μετά ανθρώπους στα κρεματόρια. Το ερώτημα είναι πότε επιτέλους η λαϊκή οργή θα γίνει πυρκαγιά που θα τους κάψει μαζί με τη μαυρίλα τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: