Έξω το κοράκι του πολέμου ο Πάιατ από τη Ναύπακτο – Γιγαντοπανώ στο λιμάνι της πόλης από το ΚΚΕ

Ακόμα ομορφότερο έγινε το ενετικό λιμάνι της πόλης, με την ανάρτηση του γιγαντοπανό που “καλωσορίζει” τον Αμερικανό πρέσβη.

Η Ναύπακτος δεν είναι μόνο ένα γραφικό θέρετρο στον Κορινθιακό, αλλά και ένα μέρος όπου τα αντιϊμπεριαλιστικά αντανακλαστικά των κατοίκων βρίσκονται σε εγρήγορση, με αφορμή την παρουσία του Τζέφρι Πάιατ, που έχει σκοπό να μην αφήσει γωνιά της χώρας όπου δεν έχει αφήσει το χνάρι του. Η Κομματική Οργάνωση Ναυπάκτου του ΚΚΕ του ετοίμασε αντάξια υποδοχή, με την ανάρτηση γιγαντοπανώ στο ενετικό λιμάνι της πόλης, “Πάιατ κοράκι του πολέμου – Ανεπιθύμητος στη Ναύπακτο”. Στην ανακοίνωσή της η ΚΟ της πόλης σημειώνει μεταξύ άλλων:

Είναι ανεπιθύμητος στην πόλη μας «ο μακελάρης της Ουκρανίας, ο διαμεσολαβητής των ΝΑΤΟικών σφαγέων Τζέφρι Πάιατ, πρέπει να καταδικαστούν οι μακελάρηδες των λαών και οι κολαούζοι τους. Η επίσκεψή του μόνο εθιμοτυπική δεν είναι.

Τα “επενδυτικά σχέδια” και τις συμφωνίες που κάνει στις συναντήσεις του ανά την Ελλάδα, μοναδικοί κερδισμένοι θα βγουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα ενεργειακά μονοπώλια, αφού στις προτεραιότητες της κυβέρνησης όχι μόνο δεν έχει θέση το αίτημα για φθηνή Ενέργεια για το λαό, αλλά και τα όποια ανταποδοτικά οφέλη (…) δεν αφορούν τα λαϊκά στρώματα.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει όλη την ελληνική επικράτεια σε μια τεράστια βάση του ΝΑΤΟ, με την παροχή όλο και περισσότερων βάσεων, ώστε να διευκολύνουν το ματοκύλισμα των λαών, ενώ παράλληλα ξεπλένει με τον πιο άθλιο τρόπο τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει ότι “η Ελλάδα είναι χρήσιμος σύμμαχος για τις ΗΠΑ” και πως “ο Τραμπ είναι διαβολικά καλός”, η δημοτική αρχή έρχεται να συμβάλει με τη σειρά της στον εξωραϊσμό της αμερικάνικης ιμπεριαλιστικής πολιτικής και στα εγκλήματά της. Μάλλον ξεκίνησε επίσημα το πρόγραμμα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στην Ελλάδα για να μειωθεί ο “αντιαμερικανισμός” και “αντιΝΑΤΟισμός”…

Και ο λαός της Ναυπακτίας έχει μνήμη και πείρα!

Μόλις πριν από λίγο καιρό συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την έναρξη των βομβαρδισμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, που μακέλεψαν το λαό της και διαμέλισαν τα Βαλκάνια, προκειμένου οι ιμπεριαλιστές να εξυπηρετήσουν τα γεωστρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα, με τη δημιουργία κρατών – προτεκτοράτων και “πειθήνιων” κυβερνήσεων. Σήμερα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ συνεχίζουν τη “βρώμικη δουλειά” σε βάρος των λαών σε Βαλκάνια, Ουκρανία, Βενεζουέλα, Συρία κ.α., προκειμένου να πάρουν “το πάνω χέρι” στον ανταγωνισμό τους με Ρωσία και Κίνα.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα διαχρονικά εγκλήματα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, που φέρνουν πολέμους, προσφυγιά, θανάτους για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή και η μετατροπή όλης της Ελλάδας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, μας καλούν σε επαγρύπνηση, καθώς η χώρα μας μετατρέπεται σε “μαγνήτη” πολεμικών συγκρούσεων.

Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Έξω οι βάσεις και τα ορμητήρια θανάτου από τη χώρα μας.

Είναι ανάγκη σήμερα ο λαός να σταθεί δίπλα στο ΚΚΕ, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να αποτελέσει και αυτό το γεγονός κριτήριο ψήφου ενάντια στη στάση της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, ενισχύοντας στις 26 Μάη σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ!

Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα, μήνυμα αντίστασης σε όλους τους λαούς του κόσμου».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: