«Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά». Όλοι στην κινητοποίηση του ΚΚΕ στην Κόνιτσα στις 23 Μάρτη

Κινητοποίηση της ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ στην Κόνιτσα μεθαύριο, ενάντια στην εγκληματική επίθεση κατά ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην Κόνιτσα.

Η είδηση της απάνθρωπης φασιστικής επίθεσης σε προσφυγόπουλα στην Κόνιτσα είναι ένα από τα φλέγοντα θέματα των ημερών, καθώς σηματοδοτεί μια έξαρση, αλλά και αναβάθμιση της αντιπροσφυγικής βίας. Κι αυτό γιατί έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά το πογκρόμ κατά προσφύγων στα Βίλια, ενώ και στην ίδια την Κόνιτσα πρόσφατα είχαν σημειωθεί επεισόδια τραμπουκισμών κατά προσφυγόπουλων καθώς και ακροδεξιά επίθεση σε καθηγητή λαογραφίας. Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η αντίδραση του τοπικού Αστυνομικού τμήματος, που εκδίωξε τα θύματα όταν πήγαν να καταγγείλουν το συμβάν.

Άμεση είναι η αντίδραση της Τομερακής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΚΚΕ, καλώντας μεθαύριο 23 Μάρτη σε κινητοποίηση στις 11 π.μ στην Κόνιτσα, με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από τη νομαρχία στις 9 π.μ, ώστε να καταγγελθεί η ρατσιστική βία. Στην ανακοίνωσή της, η ΤΟ στέκεται όχι μόνο στο ίδιο το γεγονός, αλλά και στα αίτια που το τροφοδοτούν, αλλά κι όσους καλλιεργούν επί χρόνια ένα κλίμα ανοχής προς τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω ή αξιοποιούν τέτοια φαινόμενα. Επισημαίνει το αδιέξοδο της ανάθεσης του προσφυγικού σε ΜΚΟ, καλώντας σε ανάληψη των ευθυνών από το κράτος. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

«Όπως το συνηθίζουν οι θρασύδειλοι, στο σκοτάδι, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ένα τσούρμο φασιστών επιτέθηκε με λοστούς. Επιτέθηκαν σε απροστάτευτα παιδιά την ώρα που έπαιζαν, εκ των οποίων ένα παιδί κατέληξε με κάταγμα στο χέρι. Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες φιλοξενούνται από δομή στην Κόνιτσα και δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται επιθέσεις. Αντίστοιχες φασιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν στην περιοχή, όπως ο τραμπουκισμός προσφυγόπουλων λίγες μέρες πριν και η επίθεση στον καθηγητή Λαογραφίας κ. Β. Νιτσιάκο.

Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η στάση του ΑΤ Κόνιτσας που έδιωξε τους ανήλικους όταν απευθύνθηκαν εκεί για να καταγγείλουν το γεγονός. Απαιτούμε να πάρει θέση η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα περιστατικά των οργανωμένων φασιστικών επιθέσεων που σημειώνονται στην περιοχή της Κόνιτσας, η οποία είναι παραμεθόριος με την Αλβανία. Την ώρα μάλιστα που εντείνονται οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για αλλαγές συνόρων και επαναχάραξή τους στην περιοχή των Βαλκανίων, με αποτέλεσμα την ενίσχυση των αλυτρωτισμών και του εθνικισμού. Η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων να τους παρουσιάσουν ως παράγοντες ασφάλειας δεν μπορεί να κρύψει ότι το μόνο που διασφαλίζουν είναι τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων, την ύπαρξη χιλιάδων προσφύγων λόγω των ιμπεριαλιστικών πολέμων και τον εγκλωβισμό τους, την ανασφάλεια των λαών.

Είναι φανερό ότι το έδαφος είναι στρωμένο για τα φασιστοειδή να δρουν ανενόχλητοι από την πλευρά των τοπικών αρχών, αλλά και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, από την ίδια την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αυτοί είναι που ρίχνουν νερό στο μύλο των φασιστών, που κρατάνε εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες στη χώρα μας, που διατηρούν και ενισχύουν τα στρατόπεδα τύπου Μόρια.

Όσο και να φοράνε τη μάσκα του “προοδευτικού”, δεν μπορούν να κρύψουν ότι είναι αυτοί που στηρίζουν με χέρια και με πόδια τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που γεννάνε την προσφυγιά και που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο. Ο λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνάει πως τα τελευταία 4 χρόνια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνούσε με τις ακροδεξιές δυνάμεις των ΑΝΕΛ, πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βγαίνανε φωτογραφίες στο Καστελόριζο με τη Χρυσή Αυγή. Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί η ολοκλήρωση της δίκης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής και ρίχνει “στα μαλακά” τους υπόδικους χρυσαυγίτες με το νέο σχέδιο Ποινικού Κώδικα.

Είναι ακόμα ένα περιστατικό που αποδεικνύει το αδιέξοδο την ανάθεσης του Προσφυγικού στις ΜΚΟ. Φανερώνεται ότι η σοβαρή προσπάθεια που κάνει η πλειοψηφία των εργαζομένων στις δομές αυτές, δεν είναι δυνατόν να καλύψει το σύνολο των αναγκών των προσφύγων, να αντικαταστήσει τις ευθύνες του κράτους. Η αξιοπρεπής ζωή, η μόρφωση και η ασφάλεια των προσφύγων δεν μπορεί να συνδυαστεί με τον προσανατολισμό των ΜΚΟ στις μπίζνες και στα κοινοτικά κονδύλια. Η πάγια θέση του ΚΚΕ, να αναλάβει το κράτος τη συνολική ευθύνη διαχείρισης του Προσφυγικού, με την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών ζωής, εκπαίδευσης αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική και αποτελεσματική πρόταση.

Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλα τα μέτωπα δίνει αποφασιστική απάντηση στους φασίστες, γκρεμίζοντας τη Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση. Το δυνατό ταξικό κίνημα θα τους τσακίσει.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής να απομονώσει τους φασίστες. Να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική πάλη, για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις, για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών που το επιθυμούν από τη χώρα μας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: