Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι – Βουλευτής της ΝΔ μηνύει συνδικαλιστές επειδή τον έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη για νοθεία

Άλλο ένα γαλάζιο αριστείας το ανάγνωσμα, με τον πρώην συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και νυν βουλευτή Βασίλη Σπανάκη, που μήνυσε εκλεγμένους της ΔΑΣ την ώρα που ο ίδιος οχυρώνεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία για να αποφύγει τη δίκη για την απόπειρα νοθείας στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

Η αφρόκρεμα που έχει στους κόλπους της η ΝΔ δεν κρύβεται και κάθε μέρα έχει να μας προσφέρει κι ένα νέο υπόδειγμα ήθους και προσωπικών επιτευγμάτων για να προκαλέσει δέος σε όλους εμάς τους κοινούς θνητούς. Αυτή τη φορά πρόκειται για το βουλευτή Β. Σπανάκη, πρώην συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον δύο εκλεγμένων συνδικαλιστών της ΔΑΣ. Ο λόγος; Πως το Δεκέμβρη του 2016 τον έπιασαν στα πράσα σε καραμπινάτη απόπειρα νοθείας στη διάρκεια του 36ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα, ο τότε γαλάζιος συνδικαλιστής “είχε δανείσει” την κάρτα αντιπροσώπου και το διαβατήριό του σε ομογάλακτό του συνδικαλιστή άλλου κλάδου προκειμένου ο τελευταίος να ψηφίσει. Το συμβάν διαπιστώθηκε και καταδικάστηκε ομόφωνα από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ο Σπανάκης ωστόσο πέρασε στην αντεπίθεση, μηνύοντας όχι μόνο τους εκλεγμένους της ΔΑΣ και την παρούσα δικαστική αντιπρόσωπο, αλλά ακόμα και τον αστυνομικό(!) που κατέφτασε στο χώρο μετά την καταγγελία της νοθείας. Ο ίδιος φυσικά όχι μόνο δεν έχει δικαστεί για την πράξη του, αλλά κρύβεται πίσω από τη βουλευτική του ιδιότητα προσβλέποντας σε παραγραφή του αδικήματος. Όλ’ αυτά βρίσκει και τα κάνει, καθώς το κόμμα του ουσιαστικά τον επιβράβευσε, αφού μετά από “καραντίνα” λίγων μηνών για τα μάτια του κόσμου, τον επανέφερε ως Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος και του έδωσε βουλευτικό χρίσμα.

 

Ανακοίνωση για το θέμα, που καταδικάζει τις πράξεις του βουλευτή και ζητά να τεθεί τώρα στο αρχείο η δίωξη εναντίον των συνδικαλιστών της ΔΑΣ, εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ:

«Ο Βασίλειος Σπανάκης, βουλευτής πλέον της ΝΔ, συνεχίζει να ζητάει “τα ρέστα” από εκείνους που αποκάλυψαν την απόπειρα νοθείας που επιχειρήθηκε με άθλιο τρόπο στις 2/12/2016, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ.

Την ώρα που ο ίδιος “κρύβεται” για να μη δικαστεί, ζητώντας μετά από 2 αναβολές να αποσταλεί η δικογραφία στη Βουλή για να αποφασιστεί αν θα αρθεί ή όχι η βουλευτική του ασυλία, αν δηλαδή θα δικαστεί ως κοινός θνητός ή αν θα φροντίσει το κόμμα του να παραγραφεί το αδίκημα για το οποίο με αυτεπάγγελτη διαδικασία κατηγορείται, η Δικαιοσύνη προχωρά τη μηνυτήρια αναφορά του κατά των συναδέλφων Βέτας Πανουτσάκου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Αντώνη Πατίδη, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, της δικαστικής αντιπροσώπου που προέδρευε στην εφορευτική επιτροπή και του αστυνομικού που πήγε στο χώρο του συμβάντος, με το επιχείρημα ότι τον “ενέπλεξαν σε ανύπαρκτο σχέδιο νοθείας”!

Υπενθυμίζουμε ότι η απόπειρα νοθείας που επιχειρήθηκε κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του 36ουΣυνεδρίου της ΑΔΕΔΥ αφορούσε τη χρήση κάρτας αντιπροσώπου και διαβατηρίου του Βασίλειου Σπανάκη (αντιπροσώπου της ΔΑΚΕ από την Ομοσπονδία των Εφοριακών/ΠΟΕ-ΔΟΥ) από άλλον εκλεγμένο αντιπρόσωπο (από την Ομοσπονδία των Τελωνειακών με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ), προκειμένου να ψηφίσει, γεγονότα που καταδικάστηκαν ομόφωνα από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει για άλλη μια φορά τόσο τη συγκεκριμένη απόπειρα νοθείας, όσο και την όλη εξέλιξη και την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλειο Σπανάκη, συνδικαλιστή μέχρι πρότινος της ΔΑΚΕ από την ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Ολα αυτά δείχνουν τι συνδικαλιστικό κίνημα οραματίζεται και προωθεί η ΝΔ, ποιοι είναι οι “άξιοι” και οι εκφραστές της νομιμότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη για τις επιλογές που προωθεί, για τις ενέργειες των βουλευτών του, για το συγχωροχάρτι που έδωσε στον Β. Σπανάκη, που όχι μόνο τον επανέφερε λίγους μήνες μετά το συμβάν στα καθήκοντα του γραμματέα οργανωτικού της ΝΔ, αλλά και τον προώθησε στη βουλευτική εκλογή.

Εκφράζουμε τη στήριξή μας στους συναδέλφους, οι οποίοι έκαναν το αυτονόητο, και απαιτούμε την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία, με το να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο».

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: