Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά – Μαζική απάντηση στους φασίστες με κινητοποίηση στο Γέρακα

Δυναμικό μήνυμα ότι οι κομμουνιστές κι αγωνιστές δεν εκφοβίζονται από τις φασιστικές επιθέσεις, έστειλε ο λαός του Γέρακα στην αποψινή συγκέντρωση και πορεία.

Πολλές εκατοντάδες κόσμου έδωσαν μαζικό παρών – και εντυπωσιακό για τα δεδομένα μιας τοπικής κινητοποίησης – ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΚΕ για καταδίκη της φασιστικής επίθεσης που δέχτηκε με μαχαίρι ο σύντροφος Άγγελος Μπαλτάς, που έχει στοχοποιηθεί πολλάκις από τα φασιστοειδή για την πρωτοπόρα δράση του. Στην αρχή της κινητοποίησης μίλησε ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, στέλεχος από την Τομεακή Επιτροπή Μεσογαίας – Λαυρεωτικής. Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία από την πλατεία, που μέσω της Εθνικής Αντιστάσεως κατευθύνθηκε προς το Α.Τ της περιοχής, αναδεικνύοντας την ασυλία που απολαμβάνουν οι ακροδεξιοί από τις αστυνομικές αρχές, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες. Μεταφέρουμε κι ένα διάλογο που μας μετέφερε μια φίλη της σελίδας που βρέθηκε στην πορεία, η οποία άκουσε έναν παππού να εξηγεί στο 4χρονο εγγονάκι του γιατί πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στους αστυνομικούς, που ρίχνουν ξύλο στους απεργούς.

Δεν έλειψαν και κάποια ιδιαίτερα στιγμιότυπα, όπως ο διαδηλωτής που φώναξε το σύνθημα “Μπάτσοι – ναζί δουλεύουνε μαζί”, αλλά και ένας μοτοσικλετιστής, που μάρσαρε προκλητικά, πολύ κοντά στους διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια της πορείας κι απομακρύνθηκε χωρίς απρόοπτα από την περιφρούρηση.

Η κινητοποίηση πέρασε το μήνυμα πως ο αγώνας δε σταματάει, και οι ναζί  κι όσοι τους καλύπτουν θα βρίσκουν μπροστά τους τους κομμουνιστές κάθε φορά που απλώνουν δολοφονικά το χέρι τους σε κάποιο σύντροφο ή αγωνιστή.

Βίντεο και αναλυτικό ρεπορτάζ της κινητοποίησης μπορείτε να βρείτε στο 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: