Ειρωνεύεσαι την ΕΛ.ΑΣ.; Συλλαμβάνεσαι! – Μπούκαραν με ντου σε πολυκατοικία της Ν. Σμύρνης για προσαγωγές…

Περνάνε οι αστυνομικοί και τους χειροκροτεί ειρωνικά ο κόσμος! – Καταστολή στους δρόμους, στις πλατείες, τώρα και διανομή στο σπίτι σας!

Κάθε μέρα έρχεται στη δημοσιότητα και ένα νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας από τα κατορθώματα της ΕΛ.ΑΣ. στη Νέα Σμύρνη. Και αναρωτιέται κανείς αν και πότε θα κλείσει ο κύκλος της ντροπής από αυτή τη νύχτα ωμής κρατικής τρομοκρατίας στους κατοίκους μιας -υπεράνω υποψίας- γειτονιάς, που βρέθηκε σε ασφυκτικό κλοιό και έζησε στο πετσί της το καταδιωκτικό μίσος των ένστολων κάφρων.

Η μαρτυρία του Μιχάλη, ενός κατοίκου της Νέας Σμύρνης στο News247, δείχνει το ύφος και το ήθος της εξουσίας και των ανθρωποφυλάκων της. Ο Μιχάλης και η Γαλλίδα κοπέλα του συμμετείχαν στην πορεία και επέστρεψαν σπίτι τους, άκουσαν όμως φασαρία και βγήκαν να δουν τι συμβαίνει. Οι αστυνομικοί συλλάμβαναν και χτυπούσαν έφηβα παιδιά, ενώ είχαν κάνει και χρήση κρότου-λάμψης, αναστατώνοντας όλη τη γειτονιά.

Ο Μιχάλης διηγείται την εξοργιστική συνέχεια στο Press Project.

Αρχίζω και χειροκροτάω, να λέω ευχαριστούμε, νιώθουμε ασφαλείς, ειρωνικά προφανώς, αυτοί στην αρχή δεν έδιναν πολλή σημασία. Μετά όμως έρχεται μία ομάδα ΜΑΤ και ένας από αυτούς φωνάζει “πιάστον, πιάστον τον μπάσταρδο”. Αρχίζουμε να τρέχουμε, μπαίνουμε μέσα στη γειτονιά, στην πολυκατοικία πάμε να μπούμε στο σπίτι ενός από τους ενοίκους εκεί. Μας πιάνουνε δύο από τη Δράση ή τη Δι.Ας, δεν είμαι σίγουρος, μας κολλάνε στον τοίχο και μετά μπορείτε να δείτε το βίντεο που ένας φωνάζει είμαι με τις παντόφλες μου δεν έχω κάνει τίποτα. Πιάσανε παραμάζωμα κόσμο που δεν είχε κάνει τίποτα μέσα στην πολυκατοικία.

Οι αστυνομικοί έκαναν προσαγωγές στον σωρό και έσυραν έξω τους προσαχθέντες, όπου τους απειλούσαν ανοιχτά: “Λέτε ότι δεν έχετε κάνει τίποτα αλλά θα δείτε τι θα σας φορτώσουμε”. Ο Μιχάλης οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και υπέστη μια σειρά λεκτικούς τραμπουκισμούς του στιλ “ξέρουμε πού μένεις, θα σε κανονίσουμε”, πριν μείνει ελεύθερος. Ενώ οι ένστολοι κάφροι χτύπησαν την κοπέλα του που κατέγραφε με το κινητό της τα γεγονότα, για να την εμποδίσουν.

Περνάνε οι αστυνομικοί και τους χειροκροτεί ειρωνικά ο κόσμος -για να παραφράσουμε τον Χρυσοχοΐδη. Αλλά το δόγμα Νόμος και Τάξη δεν κάνει διακρίσεις. Σαρώνει γειτονιές, μπουκάρει σε σπίτια, κόβει σύριζα τον βήχα και τα ειρωνικά γελάκια. Εξάλλου, απαγορεύεται να μιλάς έτσι για τους αστυνομικούς, όπως λέει η Σπυράκη της ΝΔ, συμπληρώνοντας δημιουργικά τους νόμους…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: