Είναι το ταίρι τους – Επίσημα υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωβουλή ο Αλέξης Γεωργούλης

Το δεύτερο εραστή δυτικών προαστίων μετά το Τζανακόπουλο αποκτά ο Σύριζα με την ανακοίνωση της πολυαναμενόμενης υποψηφιότητας του ηθοποιού.

Κάποια ζώα δεν το πιστεύανε, αλλά φαίνεται πως η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Σόμμερ στο ευρωψηψοδέλτιο του Λεβέντη ήταν θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων, καθώς μετά από αυτό ο Σύριζα αποφάσισε πως είχε έλθει η ώρα να ανακοινώσει την πέμπτη και τελευταία φουρνιά υποψηφίων για την ευρωβουλή, στο δεύτερο πιο πολυαναμενόμενο φινάλε της σαιζόν μετά το Game of Thrones.

Και ποιος θα μπορούσε να επισκιάσει την υποψηφιότητα του Σόμμερ, που δόξασε το όνομα της Ελλάδας στο Χόλιγουντ, συμμετέχοντας σε ταινία που παραλίγο να πάρει το Χρυσό βατόμουρο, από τον πολυαναμενόμενο στις λίστες της Κουμουνδούρου Αλέξη Γεωργούλη. Ο αλλοτινός ζεν πρεμιέ του “Εραστή δυτικών προαστίων” και του “Είσαι το ταίρι μου”, που επίσης έκανε – κάτι σαν – διεθνή καριέρα με την ταινία “Μy life in ruins” στο πλευρό της Νία Βαρντάλος σε παραγωγή του Τομ Χανκς και σήμερα κοσμεί την κριτική επιτροπή του γνωστού ριάλιτι μεταμφιέσεων στον Αντέννα, δεν είναι κανένα νεούδι στην πολιτική.

Έχει ήδη ψηθεί στο καμίνι της τοπικής διοίκησης, καθώς το 2014 υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λάρισας στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο του Κώστα Τζανακούλη. Τα στεγανά της ΝΔ ήταν όμως ασφυκτικά για το γεννημένο επαναστάτη Γεωργούλη, χαρακτηρισμός καθόλου υπερβολικός για έναν άνθρωπο που κατά δήλωσή του “διώχθηκε δυο φορές από το νηπιαγωγείο”, κι έτσι βρήκε επιτέλους το μετερίζι που του άρμοζε στη ριζοσπαστική αριστερά, έτοιμος ν’ αλλάξει την Ευρώπη και την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, ακόμα και οι καλλιτεχνικές του επιλογές έδειξαν από νωρίς πού είναι ο φυσικός του χώρος, όταν στο “Είσαι το ταίρι μου” υποδυόταν το γιο βιομηχάνου, που περιφρονούσε τα πλούτη μένοντας στο σπίτι του κήπου της βίλας. Εκεί ίσως ήταν που αποφάσισε κι ο Πέτρος Κόκκαλης πως είναι αριστερός.

Ήδη οι πρώτες του δηλώσεις βάζουν πολύ ψηλά τον πήχυ για όσα έχουν ν’ ακολουθήσουν. Ακολουθεί ένα ενδεικτικό απόσπασμα:

Η γενιά μου είναι τυχερή γιατί μεγάλωσε σε μια Ευρώπη που μας έφερε πιο κοντά. Άνθρωποι σαν εμένα, ο καθένας στον τομέα και τα ενδιαφέροντα του, είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν, να εργαστούν, να έρθουν σε επαφή με άλλες κουλτούρες μέσα στην Ευρώπη. Δε θέλουμε λοιπόν να χάσουμε αυτή την Ευρώπη. Την Ευρώπη της πολυφωνίας. Την Ευρώπη του πολιτισμού.

Μπορεί να μην ξέρουμε σε ποιο σήριαλ ακριβώς έπαιξε αυτή την Ευρώπη που περιγράφει ο δημοφιλής ηθοποιός, είμαστε όμως σίγουροι πως με την παρουσία του η ζωή θα αντιγράψει την τέχνη, παρότι ο ίδιος, ως γνήσιος αριστερός, παραμένει προσγειωμένος και μετριοπαθής:

Δεν πρόκειται να σας βομβαρδίσω με υποσχέσεις και βαρύγδουπα λόγια. Δε θα σας τάξω λεφτά, γεφύρια και δρόμους.

Το μόνο που μας υπόσχεται είναι μια “κοσμογονία που θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της Ελλάδας στο διεθνές πολιτιστικό στερέωμα” μέσω του ΕΚΟΜΕ, όπως λέει. Μια τόση δα μικρή κοσμογονία, γιατί πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.

Όποια κι αν είναι η τύχη της υποψηφιότητας, το μόνο σίγουρο είναι πως σύντομα το “Gucci φόρεμα” θα γίνει επίσημος ύμνος του κυβερνητικού κόμματος, αφού:

Να θυμίσουμε πάντως πως στο πλάι των νέων υποψηφίων από τη δοκιμαζόμενη τάξη των σελέμπριτις στις ευρωεκλογές, η τοπική διοίκηση έχει να προσφέρει και πιο κλασικές αξίες:

 

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: