“Είναι παραπάνω από 4 και απαγορεύεται” – Ο Νίκος Σοφιανός τρολάρει την πρόταση Μητσοτάκη για τους πολιτικούς αρχηγούς στο Πολυτεχνείο (AUDIO)

“Η επέτειος του Πολυτεχνείου μπορεί να τιμηθεί με όλα τα μέτρα προστασίας και εμείς, όπως εξ αρχής έχουμε πει, θα το κάνουμε. Φορώντας μάσκα και τηρώντας απόσταση δύο μέτρων, όπως συνιστούν οι ειδικοί επιστήμονες”, υπογράμμισε το στέλεχος του ΚΚΕ.

Πληρωμένη απάντηση στη “φαεινή ιδέα” του Κυριάκου Μητσοτάκη να μεταβούν οι πολιτικοί αρχηγοί υπό την πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Πολυτεχνείου για να αφήσουν λουλούδια, έδωσε ο Νίκος Σοφιανός, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84.

“Eίναι περισσότεροι από 4 και απαγορεύεται”, δήλωσε σκωπτικά το μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ,  προσθέτοντας πως “Βλέπουμε μια κυβέρνηση και ένα υπουργείο, έναν υπουργό, να μετατρέπει σε ένα άβατο αστυνομοκρατούμενο το ευρύτερο κέντρο της πόλης μας, με μέτρα τα οποία δεν πήρε το καλοκαίρι όταν “υποδεχόταν” 4,5 εκατομμύρια τουρίστες γεμίζοντας την Ελλάδα σήμερα με φέρετρα”. 

Υπογράμμισε πως “αυτή η κυβέρνηση έχει τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες που διαχειρίστηκε τον covid-19 με βάση τα συμφέροντα των μεταφορικών εταιρειών, των τουριστικών εταιρειών, των ξενοδοχειακών μονάδων αφήνοντας ακάλυπτους εργασιακούς χώρους, να θερίζει ο κορονοϊός, όπως τα γηροκομεία και τα κέντρα προστασίας της τρίτης ηλικίας του ιδιωτικού τομέα. Χρησιμοποιεί τον covid-19 και νομίζει ότι με τον εορτασμό του πολυτεχνείου θα περάσει ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχει άλλη περίπτωση από το να παρακολουθούμε αυτή την κυβέρνηση να διαχειρίζεται με αυτόν τον εγκληματικό τρόπο την πανδημία, μεταφέροντας τεράστια βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού, αποκλείοντας τον τόσες μέρες, και ποιος ξέρει πόσες ακόμα, από οποιαδήποτε κοινωνική λειτουργία”.

Αναφερόμενος στην απαράδεκτη απαγόρευση συναθροίσεων, ζήτησε την άμεση ανάκληση της αυταρχικής απόφασης και υπογράμμισε πως: “Η επέτειος του Πολυτεχνείου μπορεί να τιμηθεί με όλα τα μέτρα προστασίας και εμείς, όπως εξ αρχής έχουμε πει, θα το κάνουμε. Φορώντας μάσκα και τηρώντας απόσταση δύο μέτρων, όπως συνιστούν οι ειδικοί επιστήμονες”, προσθέτοντας πως “το ΚΚΕ λέει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας επειδή έχουμε υποχρέωση στον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας, αλλά και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή που θα αναδείξουν σε συμβολικές κινήσεις οι οποίες θα γίνουν, ώστε να τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου”.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: