“Είναι ο Τραμπ, ήταν ο Ομπάμα, μα πάνω απ’ όλα είναι ο καπιταλισμός!” – Εντυπωσιακή παράσταση διαμαρτυρίας της ΚΝΕ στην Αμερικανική Πρεσβεία (ΦΩΤΟ)

Τα μέλη κι οι φίλοι της ΚΝΕ σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στην – ως συνήθως – σιδηρόφρακτη από κλούβες πρεσβεία, κρατώντας πλακάτ που σχημάτιζαν τη φράση “Capitalism means I can’t breathe”.

Παλμό, φαντασία και δυναμισμό είχε η παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η ΚΝΕ έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στυγνή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης στους χιλιάδες διαδηλωτές που επί μέρες βρίσκονται στο δρόμο σε μεγάλα αστικά κέντρα των ΗΠΑ.

Τα μέλη κι οι φίλοι της ΚΝΕ σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στην – ως συνήθως – σιδηρόφρακτη από κλούβες πρεσβεία, κρατώντας πλακάτ που σχημάτιζαν τη φράση “Capitalism means I can’t breathe”. Τα συνθήματα που δέσποζαν ήταν:  «Ο καπιταλισμός μάς φέρνει ασφυξία, οργάνωση και αγώνας για άλλη εξουσία», «Καμία ανάσα στο σύστημα που γεννάει κρίσεις, πολέμους, ρατσισμό», «Πόλεμος, φτώχεια, ρατσισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός», «Των καπιταλιστών η δημοκρατία, είναι για το λαό καταστολή και βία».

Στις πικέτες διακρίνονταν φωτογραφίες του Τζορτζ Φλόιντ, αλλά και συνθήματα στ’αγγλικά “Είναι ο Τραμπ, ήταν ο Ομπάμα, αλλά πάνω απ’ όλα είναι ο καπιταλισμός!”

Στο κεντρικό πανό αναγραφόταν “Καμιά “ανάσα” στο σύστημα που γεννάει κρίσεις, πολέμους, ρατσισμό – Αντεπίθεση για την ανατροπή του”.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: