Είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει… – Μαζική συμπαράσταση στον αγώνα του Βασίλη Δημάκη

Με τους στίχους απ το Μικρόκοσμο του Χικμέτ και του Μικρούτσικου και με φωτογραφίες του Βασίλη Δημάκη στα χέρια, οι διαδηλωτές συμπαρίστανται στον δίκαιο αγώνα του, έξω από το Υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ.

Για μας λοιπόν το πιο εκπληκτικό
είναι ένας άνθρωπος που τον ‘μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε.

Οι μελοποιημένοι στίχοι του Χικμέτ ήταν λες και γράφτηκαν για την περίσταση. Και οι διαδηλωτές τους δανείστηκαν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του Βασίλη Δημάκη, που είναι αντιμέτωπος με ένα άθλιο σύστημα, κατ’ ευφημισμόν σωφρονιστικό, που ποδοπατά την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ακόμα και τα δικαιώματα που έχει θεσπίσει το ίδιο.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν μαζικά εκατοντάδες διαδηλωτές, από όλες τις “κοινωνικές φυλές”. Ανάμεσά τους δικηγόροι, δημοσιογράφοι, συμφοιτητές του Δημάκη, αλλά και μικρά παιδιά. Απέναντί τους, τρεις κλούβες των ΜΑΤ που έκλεισαν την Κατεχάκη, μπροστά από το -επίσης κατ’ ευφημισμόν- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να συμπληρωθεί σκηνοθετικά η σημειολογία.

Ο συνήγορος του Β. Δημάκη, Θανάσης Καμπαγιάννης είπε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του.

Δύο εβδομάδες αντιμετωπίζουμε κοροϊδία, καθώς το επιτελικό κράτος δεν μπορούσε να βρει ένα στικάκι κι ένα λαπ τοπ. Τους είπαμε να τα δώσουμε εμείς, να τα δωρίσουμε στη φυλακή. Ο Δημάκης αντιμετωπίζει αλητεία, όχι δημοκρατία.

Σήμερα τον επισκέφθηκε ο δάσκαλός του, Πέτρος Δαμιανός. Δεν κατάφερε να τον μεταπείσει. Αυτό που λέω στο Βασίλη είναι πως δεν τους αξίζει η ζωή του, αλλά δεν μπορώ εγώ να του υποδείξω τι θα κάνει. Του αξίζει να ζήσει, να ορκιστεί, να πάρει το πτυχίο του και να τον χειροκροτήσουμε στην ορκωμοσία του.

Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας ειδικά τις επόμενες δυο κρίσιμες μέρες.

Ο καθηγητής του Πέτρος Δαμιανός, είπε μεταξύ άλλων.

Του ζήτησα να σταματήσει την απεργία, περιμένοντας την απόφαση της κεντρικής επιτροπής μεταγωγών. Η απάντησή του ήταν: Θα πιω νερό στο κελί μου που με περιμενει. Το κελί μου είναι άδειο από σεβασμό στον αγώνα μου. Κανένας συγκρατούμενος δεν έχει πάει. Έχω τη βιβλιοθήκη μου εκεί. Θα το καθαρίσω και θα διαβάσω. Δεν προλαβαίνω κύριε Πέτρο, πρέπει να διαβάσω για την εξεταστική μου. Το θέμα του είναι αυτό, μην δεν προλάβει να διαβάσει για τις εξετάσεις.

Αν δεν γυρίσει σε αυτή την πτέρυγα κινδυνεύει η ζωή του. Αγωνιζόμαστε για να πιει νερό από τη βρύση του κελιού του

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δίνουν μια μικρή εικόνα από τη διαδήλωση…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: