Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο σύντροφος Κώστας Πατέρας

“Ο σ. Κώστας, μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες για το κομμουνιστικό κίνημα στην Αγγλία, συμμετείχε αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις ενάντια στη “Λευκή Βίβλο” (’94-’95) και κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Γιουγκοσλαβία (’99). Οργανώθηκε στην ΚΝ Βρετανίας το 1995 και στο ΚΚ Βρετανίας το 1999″ σημειώνει το συλλυπητήριο μήνυμα του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά το σ. Κώστα Πατέρα, που πολύ πρόωρα έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 42 ετών, μετά από σκληρή μάχη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και συνεχίζει:

Ο σ. Κώστας, ελληνοβρετανικής καταγωγής, γεννήθηκε στο Λονδίνο, παιδί λαϊκής οικογένειας. Εγγονός Βρετανού κομμουνιστή εργάτη, που είχε πολεμήσει στον Ισπανικό Εμφύλιο μέσα από τις γραμμές των Διεθνών Ταξιαρχιών, η αγωνιστική διαδρομή του οποίου επηρέασε βαθύτατα το σ. Κώστα από τα παιδικά του χρόνια.

Ο σ. Κώστας, μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες για το κομμουνιστικό κίνημα στην Αγγλία, συμμετείχε αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις ενάντια στη “Λευκή Βίβλο” (’94-’95) και κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Γιουγκοσλαβία (’99). Οργανώθηκε στην ΚΝ Βρετανίας το 1995 και στο ΚΚ Βρετανίας το 1999. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και προχώρησε και σε μεταπτυχιακές σπουδές. Εργάστηκε για λίγα χρόνια στην Αγγλία, συμμετείχε στα εργατικά σωματεία, αναδείχθηκε στο ΔΣ της Επιτροπής Νεολαίας της Ομοσπονδίας UNISON, ενώ απολύθηκε δύο φορές για την πρωτοπόρα δράση του. Απέκτησε σημαντική πολιτική πείρα από την αντεργατική πολιτική τόσο των κυβερνήσεων των Συντηρητικών, όσο και του Εργατικού Κόμματος.

Το 2004 ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα και εντάχτηκε άμεσα στο ΚΚΕ. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός, διδάσκοντας το μάθημα της αγγλικής γλώσσας, ανέλαβε στελεχικές θέσεις στις Οργανώσεις των Εκπαιδευτικών και στον τόπο κατοικίας του και διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση “Ο Βύρων”. Ο σ. Κώστας Πατέρας από το 2005, επίσης βοήθησε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, αρχικά στο Μεταφραστικό Τμήμα της ΚΕ και στη συνέχεια ως μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο σ. Κώστας ήταν μαχητικός υπερασπιστής της επαναστατικής στρατηγικής του ΚΚΕ, με ιδιαίτερη ανησυχία για την ανασύνταξη του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Με συνέπεια και σεμνότητα αντιπάλεψε μέχρι τέλους τις δυσκολίες που συνάντησε.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του, συντρόφισσα Ειρήνη και σε όλους του οικείους του».

Aπό 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: