Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δάνης Παπαβασιλείου

Με πολύχρονη παρουσία στο “Ριζοσπάστη” και τον “902”, υπήρξε τα τελευταία χρόνια αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας “Ημεροδρόμος”.

Έχασε σήμερα το πρωί τη μάχη για τη ζωή μετά από μακροχρόνια ασθένεια ο δημοσιογράφος Δάνης Παπαβασιλείου, σε ηλικία 65 ετών. Μια σεμνή δημοσιογραφική παρουσία, είχε σταθεί με σοβαρότητα και παράλληλα μαχητικό πνεύμα, αναδεικνύοντας ενδιαφέρουσες πτυχές των θεμάτων με τα οποία καταπιανόταν.

Καταγόταν από τις Σέρρες, όπου ήρθε στον κόσμο του Μάη του 1955 και σπούδασε στην Πάτρα στα χρόνια της μεταπολίτευσης, όπου εντάχθηκε στην ΚΝΕ και μετέπειτα στο ΚΚΕ. Έκανε το δημοσιογραφικό του Ντεμπούτο στην εφημερίδα “Πρώτη” και στη συνέχεια εργάστηκε για δυο δεκαετίες στον 902 και το Ριζοσπάστη. Οι στήλες του για διεθνή ζητήματα ξεχώριζαν για τον πλούτο των πληροφοριών και την οξυδέρκεια των αναλύσεών του. Αποτέλεσε επίσης μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές στο ραδιόφωνο του 902, μόνος ή σε δίδυμο με το Νίκο Μπογιόπουλο. Είχε τη σπάνια ικανότητα να μιλά με άνεση εκτός κειμένου χωρίς να χάνει τον ειρμό του και παρέχοντας πάντα ολόπλευρη ενημέρωση στους ακροατές. Δεν του έλειπε το χιούμορ και οι πιο χαλαρές στιγμές, όπως όταν αναφερόταν στην αγαπημένη του ομάδα, τον Πανσερραϊκό.

Τα τελευταία χρόνια, από το 2014 και μετά, υπήρξε αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας “Ημεροδρόμος”

Η κηδεία του Δάνη Παπαβασιλείου θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Γενάρη,  στη 1 μ.μ. στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: