Δουλεμπόριο με κρατική σφραγίδα – “ΟΑΕΔ μεταναστών” για τα χωράφια σχεδιάζει η κυβέρνηση

Τα αφεντικά θα συμμετέχουν στην επιλογή των σύγχρονων σκλάβων, τους οποίους σαν μπαλάκι θα πετάνε από εδώ κι από εκεί όποτε θέλουν, για όσο θέλουν.

Ίσως κάποιοι να θυμούνται δακρύβρεχτα δημοσιεύματα πριν λίγους μήνες, όπου δύσμοιροι ροδακινοπαραγωγοί  παραπονιούνταν ότι δε βρίσκανε εργάτες για τα χωράφια τους, αφού οι ντόπιοι νέοι “τεμπελιάζουν στις καφετέριες”, αλλά και οι εργάτες από τις γειτονικές χώρες έγιναν πολύ “ακριβοί”. Λύση σε αυτό το δράμα σχεδιάζει κατά τα φαινόμενα να δώσει η κυβέρνηση, καθώς υπουργείο Μετανάστευσης και ΟΑΕΔ έχουν στα σκαριά ειδικό τμήμα μόνο για πρόσφυγες και μετανάστες στον οργανισμό.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με όσους ζητάν εργασία, ώστε να αποστέλλονται απευθείας στους ενδιαφερόμενους εργοδότες ανάλογα με τις ανάγκες τους. Των εργοδοτών εννοούμε, γιατί οι πρόσφυγες και μετανάστες μάλλον θα πρέπει να χρωστούν και αιώνια ευγνωμοσύνη. Την καταγραφή και διοχέτευση των μεταναστών στα χωράφια θα αναλάβει επιτροπή με μέλη τους γγ από τα υπουργεία Μετανάστευσης και Αγροτικής Ανάπτυξης, το διοικητή του ΟΑΕΔ καθώς εκπροσώπους του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος. Τα αφεντικά δηλαδή θα συμμετέχουν στην επιλογή των σύγχρονων σκλάβων, τους οποίους σαν μπαλάκι θα πετάνε από εδώ κι από εκεί όποτε θέλουν, για όσο θέλουν.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι εξάλλου ότι η πιλοτική εφαρμογή του κρατικού δουλεμπορίου θα ξεκινήσει από το νομό Ημαθίας, εκεί δηλαδή όπου καλλιεργήθηκε το κλίμα κλάψας και επείγουσας ανάγκης για εργατικά χέρια. Το “κάστινγκ” των σύγχρονων δούλων, θα γίνεται από τη λίστα των 66.000 προσφύγων και μεταναστών που είναι σήμερα καταγεγραμμένοι, την οποία θα λάβουν 80 περίπου συνεταιρισμοί, οι οποίοι θα καθορίζουν πού και για πόσο θα πηγαίνουν οι “τυχεροί”. Για τις συνθήκες εργασίας και αμοιβής αυτών των “προνομιούχων” δε γίνεται λόγος φυσικά. Αλίμονο δηλαδή, που θα σηκωθούν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι, αν είναι δυνατόν ξένοι να ζητάνε ίδια δικαιώματα με τους Έλληνες, στο τέλος δηλαδή θα έχουν και την απαίτηση να πάρουν ισότιμη σύνταξη.

Η κυβέρνηση που προκλητικά αδιαφορεί για τους πυροβολισμούς σε βάρος μεταναστών, στους οποίους αρνείται να δώσει χαρτιά επειδή είναι “παράνομοι”, δεν κόπτεται φυσικά να βρει δουλειά σε πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά να διασφαλίσει με τυπική νομιμότητα τα απαραίτητα για τους μεγαλοαγρότες φτηνά και αναλώσιμα εργατικά χέρια, χωρίς κανένα δικαίωμα και χωρίς καμία εξασφάλιση.

Με πληροφορίες από thepressessproject.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: