Δωροεπιταγές αντί άδειας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Πανηγυρίζει το συμβιβασμένο σωματείο

Αυτό που διακρίνεται για άλλη μια φορά, είναι αφενός ότι η πολυδιαφημισμένη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όχι μόνο δεν έφερε καμία σοβαρή αναβάθμιση στο επιβατικό έργο, αλλά έχει ως αποτέλεσμα την παραπέρα υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών, με τις ευλογίες και τη συνενοχή του σωματείου.

Με …. κουπονάκια θα ανταμειφθούν φέτος οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσοι δεν είχαν πάρει άδεια από το διάστημα 15 Ιουνίου ως 15 Σεπτεμβρίου. Αντί τουλάχιστον να πληρωθούν κανονικά για τις μέρες άδειας που δεν έλαβαν δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα λάβουν δωροεπιταγές, δηλαδή έναν τρόπο “ανταμοιβής” που εκτός των άλλων συμφέρει και φορολογικά την ιδιωτικοποιημένη ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πώς αντιδρά σε αυτό η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού της εταιρείας; Με ανάρτηση στο facebook, όπου παρουσιάζει την ελεημοσύνη που θα λάβουν οι εργαζόμενοι ως τεράστια επιτυχία και ως “πρώτη φορά που το προσωπικό αμαξοστοιχιών ανταμείβεται για την υπέρβαση που πραγματοποιεί εδώ και πολλά χρόνια στα καθήκοντα του”. Δεν ντρέπεται μάλιστα ότι για τα τελευταία 7 χρόνια το προσωπικό εργάζεται με τις ίδιες συνθήκες, κάτι για το οποίο μάλλον η ίδια η ένωση θεωρεί πως δε φέρει καμία ευθύνη.

Αυτό που διακρίνεται για άλλη μια φορά, είναι αφενός ότι η πολυδιαφημισμένη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όχι μόνο δεν έφερε καμία σοβαρή αναβάθμιση στο επιβατικό έργο, αλλά έχει ως αποτέλεσμα την παραπέρα υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών, με τις ευλογίες και τη συνενοχή του σωματείου. Εναπόκειται φυσικά στους εργαζόμενους να αποφασίσουν για πόσο θα ανέχονται όσους “ανοίγουν σαμπάνιες” επειδή “πέτυχαν” να τους μοιράζονται κυριολεκτικά ξεροκόμματα σε είδους και πότε θα αποφασίσουν να διεκδικήσουν όσα πραγματικότητα.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: