Δημοκρατία είναι θα περάσει: το μισό ποινικό κώδικα φόρτωσαν στους δύο συλληφθέντες φοιτητές

Τους κατηγορούν ακόμα και για παράβαση νόμου περί όπλων (!) ξέχασαν όμως να τους πουν τεντιμπόηδες και να τους κουρέψουν με την ψιλή. Ασφαλίτες και στο νοσοκομείο για να “πάρουν κατάθεση” από τους τραυματίες φοιτητές!

Εν αρχή ην το δόγμα “νόμος και τάξη”. Το ξύλο στους φοιτητές και τους μαθητές που έκαναν αντιπολεμική πορεία κι είναι ζήτημα αν είχαν κοντόξυλα έστω ή μια στοιχειώδη περιφρούρηση. Οι έξι διαδηλωτές που έστειλαν οι δυνάμεις καταστολής στο νοσοκομείο. Οι ασφαλίτες που τους ακολούθησαν στο νοσοκομείο για ανάκριση, ζητώντας στοιχεία κι ονοματεπώνυμο από όσους διαμαρτυρήθηκαν και τους ζήτησαν να φύγουν. Οι προσαγωγές δύο ατόμων, που έγιναν στην πορεία συλλήψεις, παρά τους εκατοντάδες αλληλέγγυους που έσπευσαν αμέσως στη ΓΑΔΑ. Και ως κερασάκι στην τούρτα, έρχεται το κατηγορητήριο εναντίον τους, που τους φορτώνει ακόμα και παράβαση του νόμου περί όπλων!

Πάρτε βαθιά ανάσα και απαριθμήστε:

Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, αντίσταση κατά της αρχής, παράβαση νόμου περί όπλων, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Το μόνο που δεν έκανε είναι να τους πει τεντιμπόηδες και να τους κουρέψει με την ψιλή. Δεν υπάρχει κράτος… (ζούμε σε ακρατική, αταξική κοινωνία, και δεν το ξέρουμε, εδώ στην τελευταία σοβιετική γωνιά της Ευρώπης).

 

(Βίντεο του φωτορεπόρτερ Νίκο Χριστοφάκη, μέσω Δρομογράφου, με τους άνδρες των ΜΑΤ να τιμωρούν προς παραδειγματισμό τον επικίνδυνο ταραχοποιό που συνέλαβαν, καθώς… αποπειράται να τους βλάψει σωματικά και να διαταράξει την ειρήνη, φέροντας όπλα!)

Οι αλληλέγγυοι παραμένουν μέχρι αυτήν την ώρα έξω από τη ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονται οι δύο συλληφθέντες, ενώ καλούν σε νέα μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων, αύριο στις 11.30 π.μ.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: