Δημήτρης Κουτσούμπας – “Σε λίγο θα βάλετε και σώματα καταστολής να διδάσκουν τους φοιτητές” (VIDEO)

“Εν μέσω πανδημίας και νέας καπιταλιστικής κρίσης βρήκατε παπά να θάψετε καμιά δεκαριά” σημείωσε ο γγ του ΚΚΕ, μιλώντας για το νέο σώμα καταστολής στα ΑΕΙ και την προώθηση των αντιεκπαιδευτικών προβλέψεων της πολυσυζητημένης έκθεσης Πισσαρίδη.

Καυστικός εμφανίστηκε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος από βήματος βουλής στην προώθηση ειδικού κατασταλτικού σώματος για τα ΑΕΙ, αλλά και την έκθεση Πισσαρίδη, που ανάμεσα στα υπόλοιπα προβλέπει μέτρα παραπέρα εμπορευματοποίησης και απαξίωσης του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας.

“Σε λίγο θα βάλετε και σώματα καταστολής να διδάσκουν τους φοιτητές, γιατί τέτοιους προσλαμβάνεται, καθηγητές δε βλέπουμε να βάζετε”, σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως δίδονται χρήματα για “αμφιβόλου ποιότητας ασφάλεια των ΑΕΙ”, αλλά όχι για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία και να επανεκκινήσει σταδιακά η μορφωτική διαδικασία για τους μαθητές. Όλα αυτά βασισμένα στο τροπάρι πως δεν υπάρχουν χρήματα για τέτοιες ανάγκες. “Εν μέσω πανδημίας και νέας καπιταλιστικής κρίσης βρήκατε παπά να θάψετε καμιά δεκαριά” ανέφερε σκωπτικά, υπενθυμίζοντας πως η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως επιμένει πως οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται, με τα σχολεία κλειστά επί της ουσίας. Επιπλέον ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ δε θα ακολουθήσει τις προτροπές του Κυριάκου Μητσοτάκη στα άλλα κόμματα να αφήσουν αλώβητη την έκθεση Πισσαρίδη και τα όσα βαθιά αντιλαϊκά προτείνει. “Αν είναι δυνατόν. Όχι μόνο δε θα την αφήσουμε εκτός, κ. Μητσοτάκη, αλλά θα την αντιπαλέψουμε, μαζί με τα τραγελαφικά που προτείνει”, υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας μερικά από τα όσα απαράδεκτα αναφέρει η έκθεση, όπως το κλείσιμο και άλλων σχολικών μονάδων γιατί “άκουσον – άκουσον δεν έγιναν αρκετές συγχωνεύσεις”, αλλά και τα σχολεία να γίνουν δήθεν αυτόνομα, αλλά στην πραγματικότητα “εξαρτημένα από την τσέπη των γονιών “και να αξιολογούνται από τις επιδόσεις των μαθητών. “Σπουδαίοι οραματιστές οι συντάκτες του, να τους χαίρεστε”, πρόσθεσε με έμφαση ο γγ.

https://twitter.com/adiakrit0s/status/1339899964197990402

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: