Δημήτρης Κουτσούμπας – “Είστε πραγματικά πλασιέ των μεγάλων εμπορικών ομίλων” (VIDEO)

“Το ρολόι της ιστορίας, ευτυχώς, δεν είναι χαλασμένο. Μπορεί να καθυστέρησε λίγο, να έχασε προσωρινά το ρυθμό του, αλλά θα προχωρήσε騔, σημείωσε μεταξύ άλλων ο γγ του ΚΚΕ στην παρέμβασή του για τον προϋπολογισμό.

Καταπέλτης ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη διάρκεια της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό της βουλής. Τόνισε πως “οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως ”φάγαμε το γάιδαρο” και πρέπει να κάνουμε απλά λίγο υπομονή ακόμα, για να έρθει το εμβόλιο και μετά να επιστρέψουμε επιτέλους στην κανονικότητα, δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική<, προσθέτοντας πως “οι εργαζόμενοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν”.

Αναφερόμενος στα ιδεολογήματα πως τάχα ο κορονοϊός είναι υπεύθυνος για την οικονομική κρίση και ότι το 2021 θα είναι έτος ανάπτυξης, τόνισε πως: “Οι εκτιμήσεις της ισχυρής Ελλάδας του 2004 θρυμματίστηκαν στην κρίση του 2008, οι δικές σας εκτιμήσεις έναν χρόνο πριν, όταν εμφανιζόσασταν να διαγκωνίζεστε με το ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα πιστωθεί την ισχυρή Ελλάδα του 2019, θρυμματίστηκαν με την κρίση του 2020. Την ίδια ακριβώς αναξιοπιστία έχουν οι προβλέψεις σας σήμερα, για την ανάκαμψη του 2021, που βάζετε μέσα στον προϋπολογισμό σας, που είναι ανεδαφικός, αντιφατικός και ατεκμηρίωτος.”

Στηλιτεύοντας τα αλλοπρόσαλλα κυβερνητικά μέτρα σε λιανεμπόριο και εστίαση, κομμένα και ραμμένα μόνο στα μέτρα των μονοπωλίων του κλάδου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε πως:

“Αλήθεια, νομίζετε πως κοροϊδεύετε τους εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους της εστίασης και του εμπορίου, ότι θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους με το τηλέφωνο; Είστε πραγματικά πλασιέ των μεγάλων εμπορικών ομίλων και η πολιτική σας, αξιοποιώντας και την πανδημία, έχει δραστικές συνέπειες για εκατοντάδες χιλιάδες απασχολούμενους. Για να λέμε την πραγματική αλήθεια, η πολιτική του click away είναι ουσιαστικά ανεφάρμοστη. Η πολύμηνη καραντίνα θα έχει ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί σε λιγότερα χέρια, τόσο το εμπόριο όσο και η εστίαση”, προσθέτοντας πως μοναδική ανακούφιση θα ήταν η διαγραφή κι όχι απλά η προσωρινή αναστολή για τους μικροεπαγγελματίες.

Στηλιτεύοντας την έλλειψη μέτρων κατά της πανδημίας σε σούπερ μάρκετ, μαζικούς χώρους δουλειάς και ΜΜΜ, αναφέρθηκε και στον ανεξέλεγκτο τρόπο λειτουργίας των εταιρειών κούριερ , αναρωτήθηκε ρητορικά αν “Οι ουρές δεκάδων ή εκατοντάδων ανθρώπων στις εταιρίες ταχυμεταφορών, που τις έχετε αφήσει να λειτουργούν παντελώς ανεξέλεγκτες και να δέχονται παραγγελίες πολύ πάνω απ’ τη δυναμικότητά τους, δεν είναι πρόβλημα; Αλλά σας πείραξαν κάποιες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων που κι αυτές τις κάνουν, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα προστασίας!!!” .

Ενώ με αφορμή το ίδιο θέμα καταδίκασε και τις κατάπτυστες δηλώσεις Χρυσοχοΐδης πως δεν υπήρξε πρόβλημα με το συνωστισμό αστυνομικών για το Πολυτεχνείο, γιατί δεν κολλάει έξω ο ιός: “Εκτός αν μας πείτε, ότι οι courier είναι έξω, άρα δεν κολλάει ο ιός, όπως είπε ανερυθρίαστα ο υπουργός σας Χρυσοχοΐδης, σχολιάζοντας το μεγάλο συνωστισμό των 6.000 αστυνομικών τη μέρα του Πολυτεχνείου για να αντιμετωπίσουν μερικές εκατοντάδες πολιτών. Εκείνων των αστυνομικών δυνάμεων που τους είχατε αναθέσει να διαλύσουν τις κινητοποιήσεις που γίνονταν σε ανοικτό χώρο και με όλα τα μέτρα προστασίας, όπως εσείς οι ίδιοι παραδεχτήκατε, όλα αυτά δηλαδή που δεν τηρούσαν οι δυνάμεις καταστολής και τους έβλεπε το πανελλήνιο.”

Συνέχισε προσθέτοντας σε έντονο ύφος πως:

“Τέτοια και άλλα γελοία επιχειρήματα, που μόνο τα ακροδεξιά φασιστοειδή παπαγαλάκια σας μπορούν να αναπαράγουν, επιστρατεύσατε για να δικαιολογήσετε την κατάπτυστη απόφαση, μνημείο αυταρχισμού, για πρώτη φορά από το 1973, της απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων σε όλη την Ελλάδα και το όργιο αυταρχισμού και καταστολής που ακολούθησε.”

Ενώ προειδοποίησε πως: “Τι νομίζετε; Ότι εσείς θα νομοθετείτε ανενόχλητοι, αντιλαϊκά μέτρα, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με φαστ τρακ διαδικασίες, θα μας γυρίζετε αιώνες πίσω, και δεν θα κουνιέται φύλλο;

Όπως εσείς δεν αναστέλλετε το αντιλαϊκό σας έργο, έτσι και οι αγώνες των εργαζομένων δεν αναστέλλονται. Η μάσκα είναι μέσο προστασίας και όχι φίμωτρο!”

Σχολιάζοντας τις συνθήκες της πανδημίας και τη συζήτηση για το εμβόλιο, υπογράμμισε πως:

“Σε κάθε περίπτωση, το εμβόλιο δεν μπορεί ούτε να ”κουκουλώσει” ούτε να ”γιατρέψει” τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, τη χρόνια εγκληματική πολιτική σας.”

Σχετικά με την οικονομική πολιτική, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: “Δεν είστε ούτε εσείς ούτε η τάξη που εκπροσωπείτε αδαείς. Ξέρετε τα προβλήματα. Ξέρετε τις εγγενείς αντιφάσεις, τα προβλήματα που έχει η αναπαραγωγή του κεφαλαίου. Γι’ αυτό μονόδρομός σας είναι η επίθεση στην εργατική τάξη, η φθηνότερη εργατική δύναμη με όλους τους δυνατούς τρόπους.”

Πρόσθεσε επίσης πως πλέον “Ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός σας έχει πια άλλο όνομα. Δεν το λέτε ”Μνημόνια και μεταμνημονιακές δεσμεύσεις”, όπως το λέγατε τα προηγούμενα χρόνια μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Τώρα το λέτε ”σχέδιο Πισσαρίδη”.

Ενώ απευθυνόμενος στη μικροπολιτική τακτική αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε με νόημα πως:
“Δεν είναι ”ανεμελιά” της ΝΔ, όπως λέτε εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απλά επιμονή στον ίδιο άξονα που οδήγησε τη χώρα σε μια νέα βαθύτατη κρίση. Ούτε είναι η έλλειψη ”ενσυναίσθησης” από τη μεριά της ΝΔ. Η ΝΔ έχει πλήρη ενσυναίσθηση της αποστολής που της έχει αναθέσει το κεφάλαιο, όπως πριν είχε αναθέσει σε εσάς!”

Και συνεχίζοντας σχετικά με τη σύμπλευση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα σημαντικά θέματα ανέφερε όχι χωρίς δόση χιούμορ πως: “Η στρατηγική σύμπλευση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων κομμάτων, μέσα κι έξω από αυτήν την αίθουσα, πλην ΚΚΕ, είναι πια τόσο πρόδηλη, που χρειάζεται μεγεθυντικός φακός για να εντοπίσει κανείς διαφορές. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τις λέξεις, όπως κρυβόταν ο Αλέξης του γνωστού παλιού τραγουδιού. Γι’ αυτό άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόσο μεγάλες δυσκολίες να οικοδομήσει μια πειστική διαχωριστική γραμμή.”

Σχετικά με την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη, επεσήμανε πως: “Κύριε Βαρουφάκη, αποδεικνύετε για μια ακόμα φορά ότι στις κρίσιμες στιγμές προτείνετε πράγματα -ηθελημένα ή άθελά σας, δεν έχει σημασία- που συντηρούν τον αποπροσανατολισμό απ’ την πραγματική αιτία των προβλημάτων.”

Ως προς την εξωτερική πολιτική, ανέφερε μεταξύ άλλων πως:

“Αλήθεια έχετε σκεφτεί πόσο γελοίο έχει καταντήσει να ασκείτε κυρώσεις για “έλλειψη δημοκρατίας” σε διάφορα κράτη ανά τον κόσμο ως ΕΕ και παράλληλα να έχετε στενές, συμμαχικές σχέσεις με κράτη που το πολιτικό καθεστώς τους ανήκει κυριολεκτικά σε μια οικογένεια που ασκούν άμεσα την εξουσία χωρίς ούτε καν τις τυπικές αστικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες;”

Ενώ για τα ελληνοτουρκικά υπογράμμισε πως: “Αξιοποιείτε την ένταση με την Τουρκία για να πείσετε ότι οι νέοι εξοπλισμοί είναι αναγκαίοι για την άμυνα, κρύβοντας ότι όταν μιλάμε για εξοπλισμούς, μιλάμε για μεγάλα επιχειρηματικά, αλλά και γεωστρατηγικά συμφέροντα.”

Τέλος, αναφέρθηκε διεξοδικά στην πρόταση εξόδου του ΚΚΕ, δίνοντας το μήνυμα πως:

“Το ρολόι της ιστορίας, ευτυχώς, δεν είναι χαλασμένο. Μπορεί να καθυστέρησε λίγο, να έχασε προσωρινά το ρυθμό του, αλλά θα προχωρήσε騔.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: